search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:28
MENU CLOSE

Εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό στη ΛΑΡΚΟ

09.12.2013 15:20
Εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό στη ΛΑΡΚΟ - Media

Εργαζόμενος 41 ετών έχασε σήμερα τη ζωή του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.00 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από ύψος 20 μέτρων.

 
Εργαζόμενος 41 ετών έχασε σήμερα τη ζωή του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.00 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από ύψος 20 μέτρων.
 
Ο άνδρας, που ήταν μόνιμος υπάλληλος της εταιρίας και το συνεργείο του, δούλευαν στην περιοχή που βρίσκονται τα καζάνια, τα οποία εκείνη τη στιγμή επισκεύαζαν, ενώ οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ιδιαίτερα έμπειρο, καθώς ήταν υπεύθυνος στον τομέα που εξελίσσονταν οι συγκεκριμένες εργασίες.
 
Ο άτυχος εργαζόμενος, ο οποίος κατάγεται από τη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.
 
Στο συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα το προηγούμενο διάστημα.
 
Ο θάνατος αυτός έρχεται σε μια κρίσιμη καμπή της ΛΑΡΚΟ, καθώς από μέρα σε μέρα αποφασίζεται το μέλλον της.
 
Το δυστύχημα έχει αναστατώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους ζητούν να διερευνηθεί σε βάθος και να εντοπιστούν οι αιτίες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.
 
Το ΚΚΕ καταδίκασε το γεγονός και κάλεσε τους εργαζόμενους στη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας.
 
«Το θανατηφόρο έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με τον τραγικό θάνατο του 40χρονου Κούτσικου Γιώργου, πατέρα τριών παιδιών, προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο ένα ακόμα θύμα, αποτέλεσμα των εργολαβιών, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και των πρόχειρων κατασκευών, της απαξίωσης της επιχείρησης με σκοπό την παράδοσή της στο κεφάλαιο», αναφέρει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ το οποίο «καταγγέλλει το νέο έγκλημα και καλεί τους εργαζόμενους σε ένταση της πάλης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27