search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:06
MENU CLOSE

Στους «16» με… την ψυχή στο στόμα!

10.12.2013 22:27
Στους «16» με… την ψυχή στο στόμα! - Media

Σε ένα παιχνίδι… ακατάλληλο για καρδιακούς ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άντερλεχτ με 3-1 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Σε ένα παιχνίδι… ακατάλληλο για καρδιακούς ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άντερλεχτ με 3-1 και προκρίθηκε στους «16» του Champions League για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Σκόρερ οι Σαβιόλα (με δύο τέρματα) και Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Κλιέσταν ισοφάρισε προσωρινά για τους Βέλγους.

Σε μία αναμέτρηση που μόνο ως… απίστευτη μπορεί να χαρακτηριστεί, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους Βέλγους αντιπάλους τους, έβαλαν τρία γκολ, έχασαν δύο (!) πέναλτι, βρέθηκαν μέχρι και με τρεις (!!) παίκτες παραπάνω, αλλά… κατάφεραν να καρδιοχτυπήσουν τους οπαδούς τους παίζοντας με τη φωτιά, αφού εύκολα το παιχνίδι θα μπορούσε να καταλήξει από 5-1 μέχρι και 2-2…

Με το που ξεκίνησε το ματς, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και πίεσαν την Άντερλεχτ για να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ που θα «κλείδωνε» την υπόθεση πρόκριση. Μόλις στο 2' έγινε η πρώτη επικίνδυνη φάση, με τον Χολέμπας να βρίσκει τον Κάμπελ σε θέση βολής και το σουτ του Κοσταρικανού να βρίσκει το χέρι του Ενσακαλά, αλλά από απόσταση αναπνοής ώστε ο διαιτητής να θεωρήσει ότι δεν υπήρχε πέναλτι. Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Το πρώτο ημίωρο πέρασε με τον Ολυμπιακό να πιέζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως ήταν προσεκτικοί στην άμυνα και δεν άφηναν ανοιχτούς διαδρόμους. Τότε όμως πήρε τον λόγο ο Σαβιόλα, ο οποίος, αφού πρώτα προειδοποίησε τους Βέλγους (32’) με το άστοχο πλασέ του από πλεονεκτική θέση, ένα λεπτό αργότερα (33’) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν από το κλέψιμο του Μασάντο και το άστοχο σουτ του Φουστέρ, αυτός πήρε το ριμπάουντ, μπήκε μόνος από τα δεξιά και «έγραψε» το 1-0, βάζοντας φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες είχαν βάλει γερά θεμέλια για μία εύκολη νίκη, οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 38ο λεπτό, στην πρώτη τους φάση στον αγώνα. Μετά από (κακοχτυπημένο) κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα και με μία εξαιρετική αντεπίθεση σκόραραν με δράστη τον Κλιεστάν.

Αυτό το γκολ αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους αφού ήταν εντελώς κόντρα στη ροή του ματς, με αποτέλεσμα να χάσουν την συγκέντρωσή τους και να αρχίσουν να παίζουν άναρχα. Αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης συνετέλεσε στο… απολαυστικό δεύτερο μέρος…

Πρώτη φάση και… πέναλτι! Ο Κάμπελ μπήκε από τα δεξιά, έκανε εξαιρετική πάσα στον Μασάντο που σούταρε και ο Καγιουτέ έπεσε για να αποκρούσει αλλά… με το χέρι. Πέναλτι και αποβολή, καθώς ο σέντερ-μπακ της Άντερλεχτ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα! Ο Σαβιόλα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το πέναλτι δεν ήταν καλοχτυπημένο και ο Πρότο απέκρουσε (εύκολα). Την ίδια ώρα η Μπενφίκα έκανε την ανατροπή και προηγούταν με 2-1 κόντρα στην Παρί και τα πάντα έδειχναν να κρέμονται σε μία κλωστή. Αξίζει να σημειωθεί πως με επικράτηση της Μπενφίκα, το μόνο αποτέλεσμα που θα έστελνε τον Ολυμπιακό στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα ήταν η νίκη.

Αυτό ευτυχώς δεν επηρέασε τον Σαβιόλα, ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι σκοράροντας και ξαναβάζοντας τον Ολυμπιακό στο δρόμο της πρόκρισης. Ο Χολέμπας έκανε μπάσιμο από τα αριστερά στο 57’, ο Φουστέρ σούταρε με δύναμη, ο Σαβιόλα βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έκανε το 2-1, με το γήπεδο να σηκώνεται στο πόδι.

Ο Μίτσελ απέσυρε τον Σαβιόλα, γύρισε τον Φουστέρ πιο πίσω και πέρασε τον Τσόρι στην αναμέτρηση, σε μία προσπάθεια να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, την στιγμή που οι Βέλγοι έπαιζαν με δέκα. Νέο πέναλτι χαμένο, αυτή τη φορά από τον Βάις και η Άντερλεχτ πήρε τα πάνω της, εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση του Ολυμπιακού. Εκεί όμως βρισκόταν ο… Άγιος Ρομπέρτο που σε ένα ακόμα παιχνίδι δήλωσε «παρών» μην επιτρέποντας στους Βέλγους να σκοράρουν. Στο 88' η Άντερλεχτ έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Ενσακαλά έκοψε τον Βάις με φάουλ, πριν μπει στην περιοχή να σκοράρει.

Ο χρόνος άρχισε να κυλάει αντίστροφα, οι Βέλγοι κουράστηκαν και τελικά ήρθε και το τρίτο πέναλτι (και η τρίτη αποβολή) στο 93ο λεπτό με τον Τσόρι να μην αστοχεί απέναντι στον… Μίτροβιτς (καθώς ο Προτό είχε πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια) και όλων οι καρδιές να επιστρέφουν στις θέσεις τους.
 
 
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο (53’ Βάις), Κάμπελ, Σαβιόλα (61’ Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (88’ Εντινγκά), Ολαϊτάν. 

Άντερλεχτ (Τζον Φαν Ντεν Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (72’ Ατσεάμπονγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53’ Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83’ Τίλεμανς), Μίτροβιτς. 
 
 
Η βαθμολογία:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 
2. Ολυμπιακός 10 
3. Μπενφίκα 10 
4. Άντερλεχτ 1 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:06