search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Βρούτσης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι η τρόικα λέει «όχι» σε νέες συντάξεις το 2014

11.12.2013 10:45
932 θανόντες έπαιρναν επιδόματα… - Media

Στη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει η καταβολή των συντάξεων προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή

Στη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει η καταβολή των συντάξεων προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει πως η τρόικα ζήτησε μέσω e-mail να μάθει το ποσό που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί για τα ταμεία, εάν για έναν χρόνο πάγωνε η έκδοση συντάξεων.
 
«Δημοσίευμα ημερησίας εφημερίδας, για πολλοστή φορά κινδυνολογώντας θέτει θέμα καταβολής συντάξεων. Απαντώ: Όχι μόνο το διαψεύδω, αλλά πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε άλλες φορές, από την αρχή του 2013, έθεταν συνεχώς και συνεχίζουν να θέτουν ότι υπάρχει ζήτημα καταβολής συντάξεων», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.
 
Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη «το 2013 ολοκληρώθηκε οι συντάξεις καταβλήθηκαν κανονικότατα και μάλιστα τον Δεκέμβριο, αυτό τον μήνα, για τις συντάξεις του 2014 καταβάλλονται και πιο μπροστά από την κανονική περίοδο, πριν τα Χριστούγεννα».
 
Επίσης υπενθύμισε ότι «η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2014 για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια γίνεται χωρίς να ληφθεί η προκαταβολή από το επόμενο έτος». «Δηλαδή», πρόσθεσε, «και σε αυτό το κομμάτι επέρχεται νοικοκύρεμα».
 
«Οι συντάξεις δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και το 2014 θα συνεχίζονται να καταβάλλονται απρόσκοπτα και κανονικά», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21