search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Πρόσωπο της χρονιάς ο Πάπας σύμφωνα με το ΤΙΜΕ

11.12.2013 13:14
Πρόσωπο της χρονιάς ο Πάπας σύμφωνα με το ΤΙΜΕ - Media

 Αποκαλώντας τον «ο Πάπας του λάού» το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ ανακοίνωσε τον Πάπα Φραγκίσκο ως πρόσωπο της χρονιάς.

 Αποκαλώντας τον «ο Πάπας του λάού» το αμερικανικό περιοδικό Τime ανακοίνωσε τον Πάπα Φραγκίσκο ως πρόσωπο της χρονιάς.
 
«Αυτό που κάνει τον Πάπα τόσο σημαντικό είναι η ταχύτητα με την οποία "αιχμαλώτισε" τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν εγκαταλείψει την πίστη την εκκλησία» αναφέρει το Τime στο κεντρικό θέμα του.

Μέσα σε λίγους μήνες, αναφέρει το Time, ο Πάπας Φραγκίσκος θεώρησε σημαντικότερη την θεραπευτική αποστολή της εκκλησίας -η εκκλησία ως θεσμός που υπηρετεί και παρηγορεί τους πολίτες σε έναν συχνά σκληρό κόσμο- σε σχέση με την δογματική πολιτική αστυνόμευσης των προκατόχων του. 

Ο Ιωάννης Παύλος ο Β' και ο Βενέδικτος ΙΣτ' ήταν καθηγητές θεολογίας. Ο Φραγκίσκος ήταν επιστάτης, πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο και δάσκαλος λογοτεχνίας.

«Και μόνο το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική είναι ιστορικό. Έρχεται σε μια στιγμή που η Εκκλησία έχει ανάγκη ένα ξέσπασμα ενέργειας. Διαθέτει ένα χάρισμα που μοιάζει να έρχεται από το πουθενά» αναφέρει το Time, σε βίντεο που αιτιολογεί την επιλογή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:01