search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας

11.12.2013 13:39
Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας - Media

Εκτός από τη συνάντησή του, αύριο Πέμπτη με τον Όλι Ρεν, σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τους δύο εισηγητές της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά το έργο της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

 
«Σφήνα» στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά το έργο της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία, μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δύο συνεισηγητές της επιτροπής, και μάλιστα στην κατεύθυνση της πιο ουσιαστικής διερεύνησης του θέματος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προτείνει στους δύο εισηγητές την παράταση της διάρκειας και τη διεύρυνση της εντολής της συγκεκριμένης Επιτροπής, ώστε, καλώντας κάθε εμπλεκόμενο, πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο, να μπορέσει να διερευνήσει ενδελεχώς τις συνθήκες υπό τις οποίες κυβερνήσεις αποφάσισαν την υπαγωγή των χωρών τους σε Μνημόνιο, αλλά και τα «έργα και ημέρες» της τρόικας στις χώρες αυτές. Θα υπενθυμίσει, επίσης, πως το πρώτο Μνημόνιο επιβλήθηκε παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Η τότε κυβερνητική πλειοψηφία είχε απλώς εξουσιοδοτήσει τον υπουργό των Οικονομικών – ο οποίος δεν έχει περιληφθεί στον κύκλο ακροάσεων της Επιτροπής – για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει στους δύο συνεισηγητές έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνει την έκταση και το βάθος της ανθρωπιστικής κρίσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ουδέποτε την τελευταία τετραετία της κρίσης οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησαν την παρέμβαση του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναλάβει τις ευθύνες του και να ασκήσει έλεγχο στην τρόικα για τα πεπραγμένα του στις χώρες του Νότου.
 
Το πρόγραμμά του Αλ. Τσίπρα:
 
Τετάρτη 11/12
 
15:00-16:00 Συνάντηση με τους ευρωβουλευτές Othmar Karas (Αυστρία,EPP) και Liem Hoang Ngoc (Γαλλία, S&D), Συν-εισηγητές του Troika Inquiry Report
 
16:30-17:00 Συνάντηση με Sylvie Goulard (Γαλλία, ALDE), Σκιώδη εισηγήτρια του Troika Inquiry Report για τους Φιλελευθέρους.
 
17:15-18:15 Συνάντηση με την ομάδα της GUE/NGL που παρακολουθεί το Troika Report: Jurgen Klute (Die Linke) Σκιώδη εισηγητή της GUE/NGL, Marisa Matias(Bloco), Thomas Handel (Die Linke), αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, και Helmut Scholz, (Die Linke) εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.
 
18:30- 19:00 Συνάντηση με ευρωβουλευτή Philippe Lamberts (Βέλγιο, Greens), σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους.
 
Πέμπτη 12/12
 
12:00-12:30 Συνάντηση με τον Όλι Ρεν, αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Πηγή: Left.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52