search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:31
MENU CLOSE

Με γιουχαΐσματα οι συνομιλίες της τρόικα (Video)

11.12.2013 14:09
Με γιουχαΐσματα οι συνομιλίες της τρόικα (Video) - Media

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, απ’ όπου ξεκίνησε σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών με την κυβέρνηση. Πλειστηριασμοί, απολύσεις, φόρος ακινήτων και προαπαιτούμενα στο επίκεντρο.

 
«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, απ’ όπου ξεκίνησε σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών με την κυβέρνηση. Πλειστηριασμοί, απολύσεις φόρος ακινήτων και προαπαιτούμενα στο επίκεντρο.
 
Η συνάντηση που ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση θα περιλαμβάνει στο «μενού» της, τον τρόπο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), ώστε να «κλείσουν» και τα τέσσερα προαπαιτούμενα (αναδιάρθρωση ΕΑΣ- ΕΛΒΟ- ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων) και να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Εκτός των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων, η συζήτηση θα εστιαστεί στο νέο φόρο ακινήτων, στους πλειστηριασμούς, στο ΦΠΑ στην εστίαση και στις ομαδικές απολύσεις. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-16, που εκτιμάται από την τρόικα σε περίπου 4 δισ. ευρώ, και το οποίο η τρόικα ζητεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα που θα αποφασιστούν τώρα και θα ενταχθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της περιόδου 2014 – 2017.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:30