search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Άρση βουλευτικής ασυλίας των Π. Καμμένου, Ν. Κακλαμάνη και Π. Ηλιόπουλου

11.12.2013 14:27
Άρση βουλευτικής ασυλίας των Π. Καμμένου, Ν. Κακλαμάνη και Π. Ηλιόπουλου - Media

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η άρση ασυλίας του αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄εφαρμογή των εντολών της τρόικας.

 
Δεκτή έγινε και η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».
 
Πριν την ψηφοφορία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είπε ότι η άρση ασυλίας του αποτελεί πρωτοτυπία και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου κατ΄εφαρμογή των εντολών της τρόικας.
 
Για την ουσία της υπόθεσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως κατηγορείται ότι, σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.
 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι η δίωξη είναι αποτέλεσμα «του tweet του διορισμένου συμβούλου του πρωθυπουργού, του κ. Μουρούτη», το οποίο ανήρτησε και έλεγε «πολιτικός αρχηγός ζητά από κατοίκους να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. Φαντάζομαι ο εισαγγελέας να επιληφθεί».
 
Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στην υπόθεση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και την επένδυσή της, είπε ότι «γίνεται προσπάθεια για να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και να σταματήσουν την αντίστασή τους απέναντι σε ένα σχέδιο που είναι εντελώς παράνομο».
 
Κατήγγειλε επίσης, ότι ο κ. Πάχτας είναι εκείνος τον οποίο διέγραψε το ΠΑΣΟΚ, επειδή πήγε στη Βουλή βουλευτική τροπολογία φωτογραφική για εργολάβο και αυτός που η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έδωσε μάχη για να αποδείξει τη σχέση του με την εργολαβική εταιρεία και το Πόρτο Καράς.
 
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διατύπωσε υπαινιγμούς για εταιρεία που σήμερα είναι μέτοχος της «Ελληνικός Χρυσός» και με την οποία είχε επαγγελματική σχέση, προτού γίνει μέλος της κυβέρνησης, ο σημερινός υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.
 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, παρεμβαίνοντας, σχολίασε ότι «ίσως κάνει εντύπωση επειδή κάποιοι έχουν εργαστεί προτού μπούνε στην πολιτική, έχουν δουλέψει στο εξωτερικό που τα πράγματα είναι αξιοκρατικά και δύσκολα και έχουν κάνει καριέρα, πριν επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα και ο ελληνικός λαός να τους τιμήσει με την ψήφο του». Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, έχει εργαστεί στη Μ. Βρετανία, στο αμοιβαίο κεφάλαιο (σ.σ. που έχει κυρίως συνταξιοδοτικά ταμεία) της Fidelity. Ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο στο οποίο εργάστηκε ουδέποτε είχε σχέση με την εταιρεία στην οποία αναφέρεται ο κ. Καμμένος. Είπε επίσης, ότι δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. «Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε θεωρίες συνωμοσιολογίας. Αλλά πρέπει και να είμαστε διαυγείς και κρυστάλλινοι στην κριτική» είπε ο κ. Μηταράκης και κάλεσε τον κ. Καμμένο «αν έχει στοιχεία, να κινήσει τη διαδικασία να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και τότε να παραιτηθεί. Αλλά αν δεν έχει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει εκείνον προσωπικά με την επένδυση της εταιρείας, από την οποία έχει αποχωρήσει εδώ και τρία χρόνια, τότε να παραιτηθεί και ο κ. Καμμένος από το βουλευτικό αξίωμα».
 
Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Μηταράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρωτήθηκε «τι έκανε ο υφυπουργός στο Πέραμα του Έβρου, γιατί είχε την ευθύνη για την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών για την ELDORADO GOLD». «Εγώ δεν σας κατηγόρησα ότι εσείς προσωπικά έχετε να αποκομίσετε κέρδος» είπε, ωστόσο, ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «ως υπουργός της Κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης, θα έπρεπε να έχει αρνηθεί αρμοδιότητες που έχουν σχέση με εταιρείες που έχει εργαστεί».
 
«Όλα τα περιβαλλοντικά στην Ελλάδα γίνονται από το ΥΠΕΚΑ και εγώ δεν έχω καμία αρμοδιότητα. Εγώ καλύπτομαι από όσα είπατε στη δευτερολογία σας, ότι εγώ δεν έχω, κατά τη γνώμη σας, κανένα προσωπικό κέρδος και αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια» σχολίασε ο κ. Μηταράκης.
 
Η Ολομέλεια κλήθηκε την Τρίτη να αποφασίσει συνολικά για τέσσερις αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας:
 
Η δεύτερη, για τον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, για υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς- υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η τρίτη, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και η τέταρτη υπόθεση, για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για οπλοφορία.
 
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη, με 177 ψήφους «υπέρ», 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».
 
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης είχε ζητήσει, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, την άρση της ασυλίας του, προκειμένου να «σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων» που «εξετέλεσαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η Βουλή, από το ένα άκρο των «όχι» σε όλα τα αιτήματα άρσης ασυλίας, σήμερα έχει περάσει στο «ναι» σε όλα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει το Σώμα. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε, επίσης, ότι για την ίδια υπόθεση υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, αθωωτική, την οποία όμως δεν έλαβε υπόψη και δεν αξιολόγησε ο εισαγγελέας πριν στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.
 
Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, με 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά».
 
Δεκτή, τέλος, έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:57