search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:11
MENU CLOSE

«Οκ» με το σταγονόμετρο από την τρόικα

11.12.2013 17:29
«Οκ» με το σταγονόμετρο από την τρόικα - Media

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σημαντικά θέματα μετά την πρώτη συνάντηση τρόικας – οικονομικού επιτελείου. Πέμπτη ή Παρασκευή κατατίθεται ο νέος φόρος ακινήτων.

 
Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σημαντικά θέματα μετά την πρώτη συνάντηση τρόικας – οικονομικού επιτελείου.
 
Το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει αύριο ή μεθαύριο, στη Βουλή.
 
Πάντως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως, π.χ. το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ή ο ΦΠΑ στην εστίαση.
 
Το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτό διατάξεις που θα αφορούν στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Για αργά το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Περικοπές σε ΝΠΙΔ 

Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότι στόχος των περικοπών από 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), είναι περικοπές ύψους 40- 50 εκατ. ευρώ το 2014, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν υπάρξει υπερβάσεις στον προϋπολογισμό τους το τρέχον έτος. 

Από το σύνολο αυτών των ΝΠΙΔ, τα περίπου 250 εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και τα περίπου 120 από το υπουργείο Πολιτισμού.

Εξάλλου, το υπουργείο διαπίστωσε ότι σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου εφαρμόζεται ελλιπώς η διάταξη που προβλέπει την περικοπή στο 75% του μισθού των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. 
 
Αποδοκιμάστηκε ο Τόμσεν
 
Νωρίς το μεσημέρι, «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, απ’ όπου ξεκίνησε σήμερα ο νέος γύρος συνομιλιών με την κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:10