search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Επί τάπητος το μέλλον του ΕΟΠΥΥ

12.12.2013 09:01
Επί τάπητος το μέλλον του ΕΟΠΥΥ - Media

Το μέλλον του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβούλιου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει από το πρωί υπό τον πρωθυπουργό. Στην ατζέντα ΕΑΣ και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

 
Το μέλλον του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβούλιου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει από το πρωί υπό τον πρωθυπουργό.
 
Θα συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.
 
Αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί και το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), με τις επιλογές συρρίκνωσης της δομής των δύο εργοστασίων και το σχέδιο μείωσης του προσωπικού, ενδεχομένως και με εθελούσιες εξόδους, εκατοντάδων εργαζομένων τους.
 
Χθες ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η μεταρρύθμιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα προχωρήσει, «είτε θέλουν οι ίδιοι οι γιατροί είτε δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της.
 
«Όλοι οι γιατροί έχουν την επιλογή, αν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ αποδεχόμενοι τους όρους και τις προϋποθέσεις. Η πολυήμερη απεργία με προσέβαλε ως πολίτη, όχι ως υπουργό. Είχατε το νομικό, όχι όμως το ηθικό δικαίωμα.
 
Είμαι πρόθυμος να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες για τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ και το πλαφόν των επισκέψεων. Δεν θα απολύσουμε κανένα. Θέλουμε να λήξει αυτή η διαμάχη, να είστε μαζί μας και όχι απέναντι μας. Λήξτε την απεργία και ελάτε να δούμε τις λεπτομέρειες, να συζητήσουμε και να βρούμε τις μέγιστες δυνατές λύσεις».είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι από τη μεταρρύθμιση στο ευρύτερο χώρο της Υγείας θα προκύψουν 8.500 άτομα από τον ΕΟΠΥΥ και ακόμα 1.200 από τα νοσοκομεία της επαρχίας που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
 
Αντιδράσεις

Οι 5.500 γιατροί του Οργανισμού βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το δίλημμα «ένταξη στο ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ή ιδιωτικό ιατρείο», δίλημμα, ωστόσο που χαρακτηρίζουν προσχηματικό.
 
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις τους η απεργία συνεχίζεται έως τις 19 Δεκεμβρίου.
 
Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ προγραμματίζει νέα συνεδρίαση σήμερα ή αύριο προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της μετά και την παρουσίαση του πορίσματος της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στον Οργανισμό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29