search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:15
MENU CLOSE

Η αλήθεια για το selfie Ομπάμα-Κάμερον-Σμιντ

12.12.2013 13:34
Η αλήθεια για το selfie Ομπάμα-Κάμερον-Σμιντ - Media

Η φωτογραφία με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Δανίας να τραβάνε selfie στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Νέλσον Μαντέλα, ενώ η Μισέλ Ομπάμα φαινόταν δυσαρεστημένη, έκανε το γύρο του κόσμου, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι οι τρεις εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, ενώ η Πρώτη Κυρία ήταν η μόνη που τιμούσε τη στιγμή. Τι λέει όμως ο φωτογράφος που την τράβηξε;

 
Η φωτογραφία με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Δανίας να τραβάνε selfie στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Νέλσον Μαντέλα, ενώ η Μισέλ Ομπάμα φαινόταν δυσαρεστημένη, έκανε το γύρο του κόσμου, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι οι τρεις εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, ενώ η Πρώτη Κυρία ήταν η μόνη που τιμούσε τη στιγμή.

Τι λέει όμως ο φωτογράφος που την τράβηξε;
 
Ο Ρομπέρτο Σμιντ, του AFP, περιγράφοντας την εμπειρία του, σημειώνει ότι μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν τραβήξει το επίμαχο ενσταντανέ, η Μισέλ Ομπάμα έκανε επίσης πλάκα με τους τρεις και η αυστηρή της έκφραση αποτυπώθηκε τυχαία.
 
Ο Σμιντ δεν συμμερίζεται και τις κριτικές σύμφωνα με τις οποίες ήταν απρεπές για τους τρεις ηγέτες να ασχολούνται με το selfie (το οποίο, παρεμπιπτόντως, ήταν ιδέα της πρωθυπουργού της Δανίας) στην επιμνημόσυνη δέηση. Για τον ίδιο, ήταν ενδιαφέρον να βλέπει τους πολιτικούς υπό ένα ανθρώπινο πρίσμα, διότι, όπως επισημαίνει, συνήθως τους βλέπουμε σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Ίσως –συνεχίζει- δε θα γινόταν τόσο μεγάλο ζήτημα, αν ο Τύπος είχε μεγαλύτερη πρόσβαση σε πολιτικά πρόσωπα και μπορούσε να δείξει ότι είναι άνθρωποι, όπως οι υπόλοιποι.
Ομολογώ –συνεχίζει- ότι μου προκαλεί θλίψη ότι είμαστε τόσο «κολλημένοι» με τις καθημερινές κοινοτυπίες, αντί να ασχολούμαστε με τα πραγματικά σημαντικά θέματα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12