search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23
MENU CLOSE

Φαγούρα στο ΠΑΣΟΚ από τους «58»

13.12.2013 16:00
Φαγούρα στο ΠΑΣΟΚ από τους «58» - Media

Μεγάλη αντάρα έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το επικοινωνιακό κεφάλι που πήραν εσχάτως οι «58», που εμφανίζουν το κόμμα παρασκηνιακά να συντονίζει τις «αυθόρμητες» πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά και στο προσκήνιο να αποδέχεται τις προτάσεις για την κοινή πορεία κομμάτων και δυνάμεων

 
Μεγάλη αντάρα έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το επικοινωνιακό κεφάλι που πήραν εσχάτως οι «58», που εμφανίζουν το κόμμα παρασκηνιακά να συντονίζει τις «αυθόρμητες» πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά και στο προσκήνιο να αποδέχεται τις προτάσεις για την κοινή πορεία κομμάτων και δυνάμεων.

Και όλα αυτά όπως επεσήμαναν με χτεσινή τους ανακοίνωση 11 στελέχη του κόμματος, βουλευτές νυν και πρώην και υφυπουργοί στην  κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου χωρίς να έχει συζητηθεί τίποτα στα όργανα. Γενικά τα στελέχη στην ανακοίνωση τους καυτηριάζουν την τακτική της ηγετικής ομάδας Βενιζέλου να μην συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος και να μην υπάρχει επί της ουσίας εσωκομματικός διάλογος για τις κατευθύνσεις και την πορεία του κόμματος. « Μαθαίνουμε από άλλους πως θα κατέβουμε στις εκλογές, δεν γίνεται το ΠΑΣΟΚ να σμη συζητάει» επισημαίνεται στην χτεσινή ανακοίνωση των 84 λέξεων, που υπογράφουν οι: Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραίτης, Γ. Πεταλωτής. Γ. Ντόλιος, Β. Κίτσιος, Κ. Τάτσης. Αφροδίτη Παπαθανάση. Μαν. Οθων, Στ. ξεκαλάκης, Ανδ. Μακρυπίδης και Ανδρ. Κελεπούρης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αιφνιδιασμένοι, αμήχανοι και χολωμένοι απάντησαν ότι τα στελέχη γνώριζαν ότι έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο Θάνως Μωραίτης σχολιάζοντας τα σημερινά ρεπορτάζ στη σελίδα του στο Fecebook,  σημείωσε: «Η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, κάποιοι, στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών.

Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και στο «πλυντήριο» της παραπολιτικής». Προφανώς η ένταση συνεχίζεται και μέσα στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και η κίνηση των 75, υπό τον Μιχάλη Καρχιμάκη. :Από την ανακοίνωση φαίνεται μια σύμπλευση με την στάση των «11», ενώ επικρίνεται σφόδρα η λογική του μονόδρομου της κυβερνητικής συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ, σημειώνοντας ότι υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές που ουδέποτε εξετάστηκαν. Η ανακοίνωση σε σκληρό ύφος βάλλει εναντίον του κ. Βενιζέλου. Συγκεκριμένα σημειώνεται:

«Όσοι βολεύονται με ένα "μικρό" ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει ως σταθερά εκφρασμένη βούληση να μην προκαλέσει πολιτική αστάθεια, θέση με πολιτικό κόστος. Δεν είχε, όμως, την ίδια στάση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε τα πάντα για να ρίξει μία εκλεγμένη κυβέρνηση και -ακόμη και όταν εκλέχτηκε- διακινδύνευε την προοπτική της χώρας, με βάση τους μικροπολιτικούς του σχεδιασμούς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της ΕΡΤ. Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με τη ΝΔ. Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει με οικουμενική κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις, βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας. Η είσοδος, άλλωστε, του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης. Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη η πρακτική, πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές.   Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Απαιτούν, επίσης, να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Όσοι ονειρεύονται μία στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με τη Δεξιά, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:23