search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:03
MENU CLOSE

Συνελήφθη για τα εξοπλιστικά ο πρώην γραμματέας Α. Κάντας

13.12.2013 17:44
Συνελήφθη για τα εξοπλιστικά ο πρώην γραμματέας Α. Κάντας - Media

Με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη, σύμφωνα με «Το Βήμα», ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Κατηγορείται για μίζες και ξέπλυμα.

 
Με ένταλμα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή συνελήφθη, σύμφωνα με «Το Βήμα», ο πρώην γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Κατηγορείται για μίζες και ξέπλυμα.

Ο Αντ.Κάντας κατηγορείται για δωροδοκία πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των ηλεκτρονικών συστημάτων των υποβρυχίων (εταιρεία ATLAS), αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και νωρίτερα οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εντοπίστηκε λογαριασμός σε τράπεζα της Σιγκαπούρης με το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο διακινήθηκε μέσω δυο off shore των οποίων διαχειριστής εμφανίζεται ο Α. Κάντας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μαζί με τους γερμανούς Μύλενμπεκ, αλλά και τον έλληνα πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων, Σωτήρη Εμμανουήλ, είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και οι μίζες, οι οποίες κατέληξαν σε αυτόν καταγράφονται ότι υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ και φθάνουν αστρονομικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι η δεύτερη φορά, που συλλαμβάνεται ο κ. Κάντας, αφού είναι και κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση εξοπλιστικών με βάση έμβασμα 500.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του στην Ελβετία. Έχει ήδη απολογηθεί στον ανακριτή Μαλλή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00