search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:35
MENU CLOSE

«Βάζουμε λόγια» από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

16.12.2013 22:00
«Βάζουμε λόγια» από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - Media

«Έβαλε λόγια» για ακόμη μία φορά το απόγευμα της Δευτέρας το «Ποντίκι» στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσει… 

«Έβαλε λόγια» για ακόμη μία φορά το απόγευμα της Δευτέρας το «Ποντίκι» στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσει τους σκιτσογράφους μας, Soloup και Πάνο Ζάχαρη, και το λεύκωμα με τα φωτομοντάζ τους «Βάζουμε Λόγια».
 
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ενώ συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Ποντίκι», Παναγής Κουτουφάς. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πάνος Ζάχαρης και ο Soloup.
 
Μέσα από το έργο των σκιτσογράφων, τις γνωστές «φούσκες», καταγράφονται με «βιτριολική διάθεση» περιστατικά και γεγονότα της περιόδου των μνημονίων.
 
Η ιστορία ξεκινά το 2010 με το «Λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, συνεχίζεται το 2011 όπου το μνημόνιο δεν κόβει μόνον μισθούς και συντάξεις, αλλά και πρωθυπουργούς και συνεχίζεται έως σήμερα.

Με το δικό του χαρακτηριστικό χιούμορ και τον… τρόπο του, τοποθετήθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος. «Η γελοιογραφία είναι η δική μου χαρά. Οι δύο υπέροχοι και ταλαντούχοι σκιτσογράφοι με δύο τρεις λέξεις αποτυπώνουν γεγονότα. Το γεγονός αυτό που δίνει χαρά κάθε φορά που το συναντώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε πως «αν το προαπαιτούμενο στην εποχή που διανύουμε είναι η μιζέρια, το ζητούμενο είναι η έμπνευση. Οι δύο σκιτσογράφοι του Ποντικιού φαίνεται πως είναι γεμάτοι με έμπνευση».

Η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε ξεκάθαρα πως μικρή «έκλεβε» το «Ποντίκι» από τον μπαμπά της και πως σήμερα συναντάει τα παιδιά της να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα για να διαβάσουν τις… φούσκες των σκιτσογράφουν που αποτυπώνουν με σάτιρα τα γεγονότα. «Πλέον οι φούσκες είναι καθαρά πολιτικές, σαν να…τινάζουν το μυαλό σου», ανέφερε η κ. Τσαπανίδου.
 
«Οι φούσκες είναι το σήμα κατατεθέν της εφημερίδας μας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να καταλαβαίνω πως αποδίδεται δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκιτσογράφος μας, Πάνος Ζάχαρης. Από την πλευρά του ο Soloup τόνισε πως «αυτό το είδος σάτιρας είναι το χαρακτηριστικό του Ποντικιού από το 1979 που υπάρχει. Πρόκειται για πρωτοπορία στην Ελλάδα εκείνης της περιόδου».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η «οικογένεια» του «Ποντικιού», δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα έργα των σπουδαστών της Σχολής Ορνεράκη από την έκθεση «Ελλάδα – κρίση».
 
Περισσότερα για την εκδήλωση στην έντυπη έκδοση του «Π» την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, όπου θα βρείτε ενσωματωμένο το λεύκωμα του Πάνου Ζάχαρη και του Soloup. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:31