search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Συνεδριάζουν για την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

17.12.2013 09:05
Τι καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς και οδοντιατρική περίθαλψη - Media

Τη στάση τους καλούνται να επανακαθορίσουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. 

Τη στάση τους καλούνται να επανακαθορίσουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική. Για σήμερα έχει οριστεί η γενική τους συνέλευση, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους και μετά τις 19 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο ο διάλογος με τους γιατρούς – με ή χωρίς απεργία  – καθώς όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περιμένει. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργειό Υγείας θα επιθυμούσε να έχει κλείσει το θέμα πριν το τέλος Ιανουαρίου του 2014.

Πιθανότατα σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να καθοριστεί η ατζέντα του διαλόγου που θα αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο συστήμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Αγκάθια» στον διάλογο οι απολύσεις γιατρών, οι οποίες είναι πιθανές στο πλαίσιο της κινητικότητας -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ο υπουργός Υγείας- αλλά και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ , με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29