search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Νέο πρόεδρο εκλέγουν οι Κολομβιανοί

30.05.2010 11:53
Νέο πρόεδρο εκλέγουν οι Κολομβιανοί - Media

Εκατομμύρια Κολομβιανοί προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν τον διάδοχο του δημοφιλέστατου Αλβάρο Ουρίμπε στις προεδρικές εκλογές.

Εκατομμύρια Κολομβιανοί προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για να εκλέξουν τον διάδοχο του δημοφιλέστατου Αλβάρο Ουρίμπε στις προεδρικές εκλογές.

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, ο πρώην υπουργός Αμυνας Χουάν Μανουέλ Σάντος, γόνος εύπορης οικογένειας  και ο πρώην δήμαρχος της Μπογκοτά Αντάνας Μόκους, υπόσχονται αμφότεροι να συνεχίσουν τις πολιτικές του Ουρίμπε στον τομέα της ασφάλειας.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανείς τους δεν θα καταφέρει να κερδίσει πάνω από το 50% των ψήφων που χρειάζεται για να αποφύγει ένα δεύτερο γύρο τον Ιούνιο.

Σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, ο Ουρίμπε αποχωρεί ενώ είναι ακόμη δημοφιλής, έπειτα από δύο θητείες στις οποίες κυριάρχησαν ο πόλεμός του εναντίον των αριστερών ανταρτών και η στάση του υπέρ των επιχειρήσεων, που από το 2002 έφερε τον πενταπλασιασμό των ξένων επενδύσεων.

Ο Ουρίμπε δεν μπορεί βάσει του Συντάγματος να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία.

Ο Σάντος, ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Ουρίμπε, έρχεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στήθος με στήθος με τον Μόκους, γιο Λιθουανών μεταναστών και πρώην καθηγητή πανεπιστημίου που έγινε δημοφιλής διεξάγοντας μια προεκλογική εκστρατεία κατά της διαφθοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:04