11/12/2019 17:18:04
30.5.2010

Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα»

Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα»  - Media

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά επώδυνα» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, που όμως προαναγγέλλει συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και της προσπάθειας βελτίωσης του φορολογικού συστήματος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τάσσεται κατά της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους τονίζοντας ότι «θα ήταν καταστροφική και θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλη ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε τις προτάσεις ενός τμήματος της Αριστεράς για παύση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ λέγοντας ότι  «το έργο του Ντάριο Φο 'Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω' είναι ωραίο, αλλά είναι μόνο για το θέατρο».

Όταν ερωτάται αν ισχύει η δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί αν έρθουν νέα μέτρα, υπογραμμίζει: «Είμαι πεισματάρης και μπροστά μου βλέπω μόνο μία επιλογή, να εκπληρώσουμε με συνέπεια τους στόχους μας».

Σ' ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αλλάξει υπουργείο, στην περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός, αναφέρει ότι «στο υπουργείο Οικονομικών έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.