search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Σκληρή σύγκρουση Μακρή – Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ

17.12.2013 18:57
Σκληρή σύγκρουση Μακρή - Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ - Media

H υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή κατακεραυνώνει την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα. 

 
Πήρε σβάρνα τις τηλεοπτικές ρούγες η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή και κατακεραυνώνει την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα για κακοδιαχείριση και ανεξήγητες δαπάνες, χωρίς επίσημη αιτιολογία και παραστατικά.
 
Αν υποθέσουμε ότι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψε ο Οργανισμός με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης λοιμωδών νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με σκοπό την αντιμετώπιση της αλματώδους αύξησης του ιού HIV/AIDS της τάξης του 1500% μόνο στην Αττική, τότε, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη σημερινή στάση της υφυπουργού Υγείας, η οποία μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, υπερθεμάτιζε υπέρ του ΟΚΑΝΑ, εκθειάζοντας την άψογη λειτουργία του.
 
Συγκεκριμένα, απαντώντας στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η υφυπουργός Υγείας, αναφέρει μεταξύ άλλων, χάρη στη δημιουργία ευέλικτων μονάδων του ΟΚΑΝΑ, «αυτή τη στιγμή διαθέτει 56 μονάδες υποκατάστασης σε όλην την Ελλάδα, από τις οποίες οι 26 βρίσκονται στην Αττική και παρέχει θεραπεία υποκατάστασης σε 8.165 άτομα σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, όπου το δίκτυο θεραπείας έχει ολοκληρωθεί, απορροφήθηκε η λίστα αναμονής, ενώ ο χρόνος αναμονής, συρρικνώθηκε από τα 4 έτη στις 2 εβδομάδες».
 
Σε ο,τι αφορά τα ζητήματα διαφάνειας που έθετε η βουλευτής, η κ. Μακρή, απαντούσε κατηγορηματικά, λέγοντας μεταξύ άλλων «σας ενημερώνουμε ότι ο Οργανισμός ελέγχεται ετησίως ως προς την οικονομική του διαχείρισης από ορκωτούς λογιστές. Οι εκθέσεις υποβάλλονται στο υπουργείο μας που είναι και ο εποπτεύων φορέας».
 
Σημείωνε δε, στον επίλογο τα εξής: «σε κάθε περίπτωση ο ΟΚΑΝΑ λειτούργησε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το ατομικό δικαίωμα των ασθενών χρηστών για μια θέση θεραπείας, τον περιορισμό των συνεπειών από την παραμονή των εξαρτημένων ατόμων στις «πιάτσες» ή τον εγκλεισμό τους στις φυλακές. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού, λόγω και των σημαντικά περιορισμένων πόρων του, έκανε ο,τι ήταν δυνατό και νόμιμο και μέσα από τη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για να ανταποκριθεί στη δύσκολη αποστολή του».
 
Τι άλλαξε έκτοτε; Μήπως ο καταλύτης ήταν, όπως τουλάχιστον λέει η ίδια, η άρνηση της κ. Μαλλιώρη σε απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια γεννοσήμων;   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48