search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Στις 8 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν

18.12.2013 06:53

Στς 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που δολοφονήθηκε με μαχαιριά στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Άνω Πετράλωνα.

 
Στς 8 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που δολοφονήθηκε με μαχαιριά στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Άνω Πετράλωνα.

Κατηγορούμενοι για το φόνο του 27χρονου αλλοδαπού είναι δύο νεαροί, φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής -οι Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλο, οι οποίοι πάντως αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ΧΑ.
 
Το κλίμα πάντως κατά τη σημερινή διαδικασία ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, αφού ήταν παρόντες και οι γονείς του 27χρονου που ήρθαν από το Πακιστάν.

Όπως μεταφέρεται, η μητέρα του δεν άντεξε και κατέρρευσε ενώ ο πατέρας του ζήτησε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του παιδιού του.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες. Αρχικά, ένα ζευγάρι περίοικων από πολυκατοικία δίπλα στο σημείο του εγκλήματος. Όπως είπαν, δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους δράστες, αλλά άκουσαν τα βογγητά του νεαρού Πακιστανού, που είχε δεχτεί τις μαχαιριές και βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος.
 
Ακόμη, κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν τον έλεγχο στους δύο κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν, όταν βρήκαν το όπλο του εγκλήματος -ένα στιλέτο- πάνω στον έναν εξ αυτών.

 
ΤΙ έγινε την ημέρα της δολοφονίας:

Ο Λουκμάν πήγαινε με το ποδήλατο του στη δουλειά όταν δύο άτομα με μηχανή του έκλεισαν τον δρόμο, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ.
 
Οι δράστες της δολοφονίας συνελήφθησαν λίγο αργότερα με το όπλο του εγκλήματος. Στην έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής και οπλοστάσιο, που περιελάμβανε τον τυπικό εξοπλισμό των ταγμάτων εφόδου: Τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, έναν σουγιά, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο, μία σιδηρογροθιά, μεταλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού ντουφεκιού, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα.


 
Καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ:

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), «τότε η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις τους με τους κεντρικούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί, τον Μιχαλολιάκο και το Κασσιδιάρη, ούτε δόθηκαν οι φωτογραφίες των δολοφόνων  στη δημοσιότητα.
           
Τώρα, ένας εκ των δύο δολοφόνων, ο Λιακόπουλος Διονύσης  συνδέεται στην έρευνα των εφετών ανακριτών για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μαζί με το Στεργιόπουλο περιπολούσαν και προχώρησαν σε καταδίωξη θανάτου εγκαταλείποντας με επτά μαχαιριές στο σώμα τον Σαχζάτ Λουκμάν. Αν είχαν γίνει τότε τα βήματα για την αποκάλυψη της δράσης των ταγμάτων εφόδου, ίσως ποτέ να μην φτάναμε στις δολοφονικές τους επιθέσεις στο Πέραμα  και στη Νίκαια που κόστισαν τη ζωή του Παύλου Φύσσα.»
           
«Είναι σκάνδαλο η απόπειρα να αποδοθεί το έγκλημα σε διαπληκτισμό οδηγών στο δρόμο όταν μάλιστα οι ίδιοι που ερευνούν ξανά τις υποθέσεις ρατσιστικής βίας υπογραμμίζουν ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν μαχαιρώθηκε με στρίψιμο του μαχαιριού στην καρδιά όπως έγινε στην περίπτωση του Παύλου Φύσσα.
           
Οι δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα είναι οι πιο φρικιαστικές εγκληματικές ενέργειες των νεοναζί. Η συγκάλυψη των ευθυνών των ενόχων είναι νομιμοποίηση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.»
           
«Καταδικάζουμε τη κυβέρνηση Σαμαρά, τη κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας και των Μνημονίων  που τους άνοιξε το δρόμο καλύπτοντας τα ρατσιστικά πογκρόμ και βάζοντας την ΕΛΑΣ να συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή.
           
Απαιτούμε τη παραδειγματική τιμωρία ενόχων και την διάλυση των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των επιθέσεων των νεοναζί στις γειτονιές. Να βάλουμε τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης διεκδικώντας νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια, για όλα τα παιδιά.», καταλήγει η ανακοίνωση της Κίνησης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:44