search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:20
MENU CLOSE

Πάνε μακριά οι βαλίτσες…

18.12.2013 22:00
oldphotosmidtown_skyline1387374820.jpg

Ενόψει εορτών πολύς κόσμος ετοιμάζεται να ταξιδέψει. Κάποιοι τυχεροί θα πάνε και στην ωραιότερη πόλη του κόσμου για τις μέρες αυτές – τη Νέα Υόρκη.  Θα πρέπει όμως να προσέξουν πάρα πολύ τις βαλίτσες τους.

 
Ενόψει εορτών πολύς κόσμος ετοιμάζεται να ταξιδέψει. Κάποιοι τυχεροί θα πάνε και στην ωραιότερη πόλη του κόσμου για τις μέρες αυτές – τη Νέα Υόρκη.  Θα πρέπει όμως να προσέξουν πάρα πολύ τις βαλίτσες τους.
 
Τα τελευταία δύο χρόνια στα τρία αεροδρόμια της παγκόσμιας μητρόπολης έχουν γίνει περισσότερες από 600 καταγγελίες για κλοπές χρημάτων και άλλων αντικειμένων από τις βαλίτσες των επιβατών. Στο βίντεο θα δείτε πλάνα από κρυμμένη κάμερα τα οποία δείχνουν υπαλλήλους του αεροδρομίου επιφορτισμένους να φορτώνουν τις αποσκευές στους ιμάντες, την ώρα που αποφασίζουν να… ελαφρύνουν το περιεχόμενο των βαλιτσών.
 
Μετρητά, πιστωτικές κάρτες και άλλα τιμαλφή έκαναν φτερά και το θέμα ανακαλύφθηκε ,μετά από σειρά καταγγελιών επιβατών της El Al για απώλεια αντικειμένων από τις βαλίτσες τους στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης (JFK, Λα Γκουάρντια, Νιούαρκ).
 
Ήδη επτά εργαζόμενοι συνελλήφθησαν και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες αλλά η έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου ABC έφερε στο φως παρόμοια προβλήματα και σε άλλα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
 
Στη Μιννεάπολη ένας υπάλληλος φόρτωσης αποσκευών στον ιμάντα ανακαλύφθηκε να κλέβει βαλίτσες βάζοντας τα κλοπιμαία σε σακίδιο το οποίο παρέδιδε άμεσα στη γυναίκα του η οποία περίμενε στο πάρκινγκ. Μετά από έρευαν στο σπίτι τους ανακαλύφθηκαν τιμαλφή αξίας μεγαλύτερης  των 80.000 δολαρίων.
 
Και σε άλλα αεροδρόμια όμως, όπως για παράδειγμα στο Φοίνιξ, υπάρχουν συχνές κλοπές. Όχι όμως από εργαζόμενους αλλά από απατεώνες. «Τσακάλια» που πάνε μέχρι τον αερολιμένα με το αυτοκίνητό τους και με κάποιο τρόπο μπαίνουν στην παραλαβή αποσκευών. Αφού περιμένουν υπομονετικά, μόλις ανακαλύψουν κάποια βαλίτσα ξεχασμένη σπεύδουν να την αρπάξουν και αυτό συμβαίνει καθημερινά.
 
Οι αρχές συμβουλεύουν λοιπόν τους ταξιδιώτες να κλειδώνουν τις αποσκευές τους με λουκέτο ώστε να μην μπορούν οι μακρυχέρηδες να κάνουν τη δουλειά τους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10