search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:27
MENU CLOSE

Ο μπάτλερ

18.12.2013 22:00
Ο μπάτλερ - Media

Παίρνοντας ως σημείο αφετηρίας την αληθινή ιστορία ενός μπάτλερ του Λευκού Οίκου που υπηρέτησε οκτώ διαδοχικούς προέδρους, ο Λι Ντάνιελς (γνωστός ιδίως για την «Μονάκριβη» και το “The paperboy”) δημιουργεί με μεγάλη ελευθερία μια καθαρά κινηματογραφική φιγούρα και μέσω αυτής προσπαθεί να εκμαιεύσει το συναίσθημα με κάθε μέσο. 

Σκηνοθεσία: Λι Ντάνιελς
Πρωταγωνιστούν: Φόρεστ Γουίτακερ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζον Κιούζακ, Ρόμπιν Γουίλιαμς
 
Παίρνοντας ως σημείο αφετηρίας την αληθινή ιστορία ενός μπάτλερ του Λευκού Οίκου που υπηρέτησε οκτώ διαδοχικούς προέδρους, ο Λι Ντάνιελς (γνωστός ιδίως για την «Μονάκριβη» και το “The paperboy”) δημιουργεί με μεγάλη ελευθερία μια καθαρά κινηματογραφική φιγούρα και μέσω αυτής προσπαθεί να εκμαιεύσει το συναίσθημα με κάθε μέσο. Ο Σεσίλ Γκέινς, με άλλα λόγια ο εν λόγω μπάτλερ της ταινίας, έχει το χάρισμα να βρίσκεται παρών στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας, και φυσικά στην εξέλιξη της δικής του θέσης και όσων έχουν το ίδιο χρώμα μ’αυτόν.

Ο Ντάνιελς διασχίζει τις δεκαετίες μαζί με τον ήρωά του συνθέτοντας μια στιβαρή οικογενειακή μυθολογία, την ίδια στιγμή που αγωνίζεται να πάρει μια πομπώδη πόζα απέναντι στο χρονικό των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική. Η σκηνοθετική του μπαγκέτα δε στερείται αποτελεσματικότητας, ενώ ο Φόρεστ Γουίτακερ είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχει όμως μια διάχυτη αίσθηση οσκαρικού οπορτουνισμού που τελικά καθιστά τον «Μπάτλερ» ένοχο δημαγωγίας και επιτήδευσης. Μεγάλες φιλοδοξίες, συνδυασμένες με απλοϊκές προθέσεις που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια παράγραφο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:27