18/09/2019 14:03:33
24.12.2013 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Πολύχρωμες ιστορίες... στα σχολεία

Πολύχρωμες ιστορίες... στα σχολεία - Media

Μια πολύχρωμη καλλιτεχνική ομάδα, η «Ομάδα Ένα», ανε­βάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Ιστορίες… μέσα από το καπέλο», με σκοπό να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Η ιδιαιτερότητα των «Μυστικών Ταξιδευτών» έγκειται στο ότι δεν βρίσκονται κάτω από κάποια θεατρική στέγη, αλλά καθημερινά επισκέπτονται σχολεία της Αθή­νας με χαμηλό αντίτιμο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.

Οι «Μυστικοί Ταξιδευτές», λοιπόν, γυρίζουν από τόπο σε τόπο σώζοντας ιστορίες και παραμύθια από τη λήθη. Όταν στον δρόμο συναντήσουν κάποιο σχολείο, ξεφορ­τώνουν τα πολλά βιβλία τους και βγάζουν μέσα από το καπέλο τις διηγήσεις που θα μοιραστούν με τα παιδιά. Οι «Μυστικοί Ταξιδευτές» χαμογελούν πολύ, ακόμα και όταν προσγειώνονται στις στάχτες ενός σβηστού τζα­κιού, τραγουδούν με το βιολί τους, αλλάζουν ρούχα στο δευτερόλεπτο, λαχανιάζουν καθώς τρέχουν φορτωμένοι με την ανάγκη του ανθρώπου να περπατά όρθιος.

Οι «Μυστικοί Ταξιδευτές» στο σπίτι θέλουν να μοιράζο­νται οι δουλειές και στο χωράφι θέλουν να ανέβουν στα άγρια άλογα, τους αρέσει ο καλός καφές στο καφενείο και όταν ακούν για κάποια δύσκολη δοκιμασία σηκώ­νουν τα μανίκια.

Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Σκλάβος. Παίζουν: Νίκος Καίσαρης, Χρήστος Πίτσας και Μαρίζα Τσάρη.

Για να έρθουν και στο δικό σας σχολείο οι «Μυστικοί Ταξι­δευτές» και οι «Ιστορίες μέσα από το… καπέλο» καλέστε στο τηλέφωνο: 6937151049.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.