search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:18
MENU CLOSE

Μην απογοητεύεσαι!

24.12.2013 22:00
Μην απογοητεύεσαι! - Media

Έξω πάμε μάλλον αρκετά καλά, αν κρίνει κανείς από τα διάφορα βραβεία με τα οποία τιμούνται Έλληνες καλλιτέχνες ή ελληνικές παραγωγές, στο εσωτερικό, όμως, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, μάλλον κυριαρχεί η απογοήτευση. 

Έξω πάμε μάλλον αρκετά καλά, αν κρίνει κανείς από τα διάφορα βραβεία με τα οποία τιμούνται Έλληνες καλλιτέχνες ή ελληνικές παραγωγές, στο εσωτερικό, όμως, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, μάλλον κυριαρχεί η απογοήτευση. «Πολύ φοβάμαι πως ό,τι κι αν πουληθεί, δεν θα μας εκπλήξει. Μα τι γνωρίζουμε για τον Καποδίστρια ή για την αρχαιότητα; Τι καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από μια παιδεία εκμαυ­λισμένη, η οποία κατήργησε και την αρχαία ελληνική από τα σχολεία, τη βάση της συνθετικής σκέψης; Ο λαϊκισμός σάρωσε τα πάντα, συνεπώς μπορούν να συμβούν και να πουληθούν τα πάντα», ήταν η απάντηση του Θόδωρου Τερζόπουλου σε ερώτηση «θα σας εξέπληττε αν η Ελλάδα εκποιούσε και τα μνημεία, τις μοναδικές μαρτυρίες του παρελθόντος της;». Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική όσο την περιγράφει ο σκηνοθέτης και δεν εκτιμούνται όλα πια με βάση την ανταλλακτική τους αξία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:18