search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12
MENU CLOSE

Και του χρόνου “Μπεν Χουρ”…

31.05.2010 04:45
Και του χρόνου "Μπεν Χουρ"... - Media

Δεν πρόλαβε το μέλος της άριας φυλής “Lena” να χαρεί τη νίκη του στη Eurovision διανύοντας μερικά παρθενικά  χιλιόμετρα, καβάλα σε δεκαεξαβάλβιδο, τούρμπο, τελευταίας γερμανικής τεχνολογίας  καλάμι …. και η ΕΡΤ έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά για την επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής του 2011.

Δεν πρόλαβε το μέλος της άριας φυλής «Lena» να χαρεί τη νίκη του στη Eurovision διανύοντας μερικά παρθενικά  χιλιόμετρα, καβάλα σε δεκαεξαβάλβιδο, τούρμπο, τελευταίας γερμανικής τεχνολογίας  καλάμι …. και η ΕΡΤ έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά για την επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής του 2011. Μια παρδαλή και ασυνάρτητη ομάδα συνθετών και στιχουργών δουλεύει από προχθές τη νύχτα πάνω στο τραγούδι «Μπεν Χουρ» που, πρώτα ο Θεός και το ΔΝΤ, θα ερμηνευτεί, του χρόνου τέτοιο καιρό, από τετραφωνική χορωδία, στη σκηνή της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στη Γερμανία. Όσο για το μπαλέτο των εννέα εκατομμυρίων χορευτών που θα πλαισιώσει τη χορωδία, ίσως, για πρακτικούς λόγους, να χρειαστεί να προβάρει και να εκτελέσει τα τσαλίμια του στη γερμανική ύπαιθρο, στα χειμαδιά των Άλπεων … Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε ως χορευτές ή ως μπακ- βοκαλίστες, μπορείτε να αποστείλετε τα βιογραφικά σας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η φιλοξενία στο φτωχικό της Άνκελα Μέρκελ θα είναι, ως γνωστόν,  δωρεάν. Η Γερμανία θα ξοδεύει και θα γουστάρει…Κι εμείς πρέπει να είμαστε πολλοί. Να μη μας πουν ακατάδεκτους.

Το «Μπεν Χουρ» θα παράσχει στους φίλους μας τους Γερμανούς τη μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν σ’ εμάς τους «φαλιρισμένους» (sic)  Έλληνες πόσο κουβαρντάδες είναι. Κι όχι με λόγια, όπως συμβαίνει στο σενάριο του  γερμανικού διαφημιστικού σποτ της μπύρας Paulaner (όπου τελικά, παρά την αρχική προθυμία του γερμανού της παρέας, οι έλληνες συνδαιτυμόνες πληρώνουν και πάλι το λογαριασμό… επειδή… ,όπως αυτοσαρκαστικά παραδέχονται ,τους δάνεισαν αρκετά λεφτά ώστε να μπορούν πάλι να βάζουν το χέρι στην τσέπη…) Του χρόνου οι Γερμανοί θα αποδείξουν τη γενναιοδωρία τους  έμπρακτα και χωρίς επιτόκιο.

Πιθανότατα πάντως, οι εμπνευστές του εν λόγω σποτ, που παίζει στη γερμανική τηλεόραση εδώ και λίγες μέρες, δε γνωρίζουν ότι οι φαλιρισμένοι Έλληνες, υπό οποιεσδήποτες συνθήκες είναι ροκ …Και ροκ είναι “να’ χεις, είναι να πίνεις κι άμα δεν έχεις, τότε να δίνεις..” Αυτό είναι ροκ. Όχι το τζιγκιτζελάτο και βαθύτατα υπαινικτικό “Sattelite” (Δορυφόρος) της ομορφούλας καστανής από το Μιούνχεν που παρεμπιπτόντως, μια χαρά μονότονη ήτανε στη νικητήρια ερμηνεία της… Σαν την γκρίνια των ισχυρών.

Ραντεβού του χρόνου στο Βερολίνο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12