search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

18.12.2013 17:37
Απορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο των υποβρυχίων - Media

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία «όχι» ψήφισαν 165 , «ναι» ψήφισαν 132, ενώ απουσίασαν δέκα βουλευτές. Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Βενιζέλου.

  
Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία «όχι» ψήφισαν 165 , «ναι» ψήφισαν 132, ενώ απουσίασαν δέκα βουλευτές. Σκληρή κόντρα Τσίπρα – Βενιζέλου.
 
Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
 
Tσίπρας σε Βενιζέλο : Ή ήσασταν θύμα του colpo grosso ή ήσασταν και σεις στο κόλπο»
 
«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει απαντήσεις για το colpo grosso από την πλευρά των Γερμανών. Τέσσερα υποβρύχια δεν χωράνε κάτω από το χαλί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από τις ευθύνες που καταλόγισε στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι επιδεικνύει «στάση ενοχής», ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο δεν δίνει απαντήσεις στη Βουλή για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του, δεν σώζει την κυβέρνησή του, αλλά μπαίνει και ο ίδιος στο κάδρο των ευθυνών.
 
«Βρισκόμαστε μπροστά στο κόλπο του αιώνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνόψισε στα εξής: «Ένα colpo grosso, από την πλευρά των Γερμανών, με θύμα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ελληνικό Δημόσιο. Έρχονται και παίρνουν τη δουλειά, δίνουνε μίζες μέσα από την ύποπτη διαδρομή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (τη γνωστή ιστορία Τσοχατζόπουλου), δεν ολοκληρώνουν το έργο τους, και όχι μόνο δεν πληρώνουν για την καθυστέρηση, όχι μόνο δεν εκπίπτουν οι εγγυητικές τους, αλλά φτιάχνουν μια παρένθετη ενδιάμεση εταιρεία, με έναν αχυράνθρωπο από το Λίβανο, αναβαθμίζουν την εργολαβία και παίρνουν 1 δισ. σε καιρό κρίσης, γλιτώνουν και τα 260 δισ. που υπολείπονταν από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, γλιτώνουν και τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για τα παλιά αμαρτωλά αντισταθμιστικά ωφελήματα με τροπολογία του κ. Βενιζέλου, ταΐζουν και την παρένθετη εταιρεία με τη συνέχιση των πληρωμών, βαράνε και μια ωραία διάλυση των ναυπηγείων, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν βάζουν ούτε βίδα στα υποβρύχια, που τα αφήνουν και σαπίζουν, και έρχονται από πάνω και καταγγέλλουν και το ελληνικό Δημόσιο, διεκδικώντας αποζημίωση 1 δισ. ευρώ». 
 
Βενιζέλος: Ο Αλ. Τσίπρας εξυπηρετεί ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού Δημοσίου
 
 
Την κατηγορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ένας στενός κύκλος συνεργατών του, εξυπηρετούν ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από την υπουργία του στο ΥΕΘΑ, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του.
 
Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του απέναντι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε πως η διαπραγμάτευσή του με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπήρξε σωτήρια για την επιχείρηση και για το ελληνικό Δημόσιο ευρύτερα, ενώ εκφράστηκε αρκετές φορές αρνητικά για την πολιτική διαδρομή και το εν γένει πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Δείτε αναλυτικά τι προηγήθηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής ΕΔΩ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:42