search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24
MENU CLOSE

Αφίσα – φιάσκο εκθέτει την κυβέρνηση της Αιγύπτου

19.12.2013 08:02
Αφίσα - φιάσκο εκθέτει την κυβέρνηση της Αιγύπτου - Media

Σε φιάσκο αποδεικνύεται η προσπάθεια της αιγυπτιακής κυβέρνησης να φτιάξει μια αφίσα, ενόψει του δημοψηφίσματος για το νέο σύνταγμα, που να απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών της χώρας. 


Σε φιάσκο αποδεικνύεται η προσπάθεια της αιγυπτιακής κυβέρνησης να φτιάξει μια αφίσα, ενόψει του δημοψηφίσματος για το νέο σύνταγμα, που να απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών της χώρας.

Η επίμαχη αφίσα που υποτίθεται πως αντικατοπτρίζει «όλους τους Αιγύπτιους» (όπως χαρακτηριστικά ανέγραφε) είναι μια προχειροδουλειά ολκής, με τους εμπνευστές και δημιουργούς της να έχουν «κλέψει» τα τρία από τα πέντε πρόσωπα που απεικονίζονται από το διαδίκτυο. Με αποτέλεσμα να μην θυμίζουν καθόλου τον «μέσο Αιγύπτιο» ο οποίος υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ταυτίζεται μαζί τους.

Αντί, όπως θα περίμενε κανείς, το δημιουργικό γραφείο να βγει στο δρόμο και να φωτογραφίσει πρόσωπα καθημερινών πολιτών, έβαλε στην αφίσα τρεις ανθρώπους που μόνο πολίτες της χώρας δεν είναι: μια γυναίκα που εμφανίστηκε στην διαφημιστική καταχώρηση μιας ιρλανδικής εταιρείας, έναν άντρα με σύνδρομο Ντάουν που βρήκαν σε δυο αμερικανικές ιστοσελίδες κι έναν μελαχρινό γιατρό που προήλθε από μια βρετανική ιατρική ιστοσελίδα.

Οι άλλοι δυο που εικονίζονταν -ένας ηλικιωμένος άντρας και ένας στρατιώτης- ήταν, ευτυχώς, Αιγύπτιοι, αλλά αυτό δεν καθιστά ασφαλώς την αφίσα λιγότερο πρόχειρη.

Και παρόλο που οι συντάκτες του νέου συντάγματος ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την ισότητα μεταξύ των δυο φύλων, από τα πέντε άτομα που απεικονίζονται στην αφίσα μόνο η μια είναι γυναίκα.

Το δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας, η οποία ανέτρεψε με πραξικόπημα τον νομίμως εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον περασμένο Ιούλιο. Το νέο σύνταγμα θα αποτελεί το πρώτο βήμα για την διαφημιζόμενη ως «νέα πορεία» της Αιγύπτου σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών έως το καλοκαίρι του 2014.

πηγή: tovima.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:24