04/07/2020 21:08:57

Δεν θα χαθεί το εξάμηνο, λέει η σύγκλητος του ΕΚΠΑ

Δεν θα χαθεί το εξάμηνο, λέει η σύγκλητος του ΕΚΠΑ - Media


Να μην χαθεί το εξάμηνο σε κανένα τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η σύγκλητος του ιδρύματος.

Έχουμε απόφαση να μη χαθεί το εξάμηνο σε κανένα από τα τμήματα του ΕΚΠΑ, αλλά εφόσον κάποιο τμήμα κρίνει τελικώς ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να ολοκληρώσει το εξάμηνο, μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση, δήλωσε ο προεδρεύων της συγκλήτου και κοσμήτορας την Νομικής σχολής Μιχάλης Τσινισιζέλης.

Για να σωθεί το εξάμηνο πρέπει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στις σχολές που ακόμα τελούν υπό κατάληψη, πρόσθεσε.

Η εκπαιδευτική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Αυγούστου του 2014, ενώ η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μάρτη.

Ο πρόεδρος του Φυσικού Γ. Τόμπρας, δήλωσε ότι το ζήτημα του εξαμήνου «δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό»

Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι το τμήμα για να αποφασίσουμε αν μπορούμε να λειτουργήσουμε, είπε, ενώ τάχθηκε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου που μπορεί να εκπληρώσει το ρόλο του. Υπάρχουν φοιτητές που ακόμα δεν έχουν εγγραφεί, χωρίς αυτό να είναι δική τους ευθύνη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι οποίοι συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες, προχώρησαν σήμερα σε ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.