search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:51
MENU CLOSE

«Υπεράνω του νόμου ο διαχειριστής της ΕΡΤ», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

20.12.2013 18:37
«Υπεράνω του νόμου ο διαχειριστής της ΕΡΤ», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

«Με την πράξη της αυτή, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ουσιαστικά την τεράστια ζημιά για το δημόσιο που προκάλεσε το μαύρο στην ΕΡΤ», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση

Υπεράνω του νόμου καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τίθεται ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που εγκρίθηκε κατ’ αρχήν από τη Βουλή, με εμβόλιμο άρθρο (38, παρ.3) με τον παραπλανητικό τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. και ορκωτούς εκτιμητές», στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διάταξη αυτή απαλλάσσεται «από κάθε αστική ποινική ή άλλη ευθύνη, έναντι τρίτων, για πράξεις ή παραλείψεις του κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί» και σημειώνει πως η απαλλαγή του αφορά τόσο τις τελεσθείσες όσο και μελλοντικές του «πράξεις ή παραλείψεις».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει επίσης ότι ο Γκίκας Μάναλης, ως ειδικός διαχειριστής του ενεργητικού και του παθητικού της ΕΡΤ, είναι ο μοναδικός υπογράφων συμβάσεις και ο υπεύθυνος για την αδιαφανή λειτουργία του μορφώματος της λεγόμενης Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) και Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

«Το τελευταίο διάστημα έχει υπογράψει δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις, χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμών, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Προμηθειών του Δημοσίου», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πολλές από αυτές τις αναθέσεις και συμβάσεις είτε δεν αναρτήθηκαν ποτέ στο διαδίκτυο, είτε αναρτήθηκαν πολύ μεταγενέστερα από την τέλεσή τους, κατά παράβαση του Νόμου 3861/2010 περί διαύγειας στο δημόσιο.

«Με την πράξη της αυτή, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ουσιαστικά την τεράστια ζημιά για το δημόσιο που προκάλεσε το μαύρο στην ΕΡΤ καθώς και την κακοδιαχείριση στη λειτουργία της ΔΤ και προσπαθεί να απαλλάξει αναδρομικά και μελλοντικά τα διορισμένα από την ίδια εκτελεστικά της όργανα», επισημαίνει ακόμα και κάνει λόγο για προσπάθεια ακύρωσης εκατοντάδων αγωγών και μηνύσεων θιγόμενων πολιτών που έχουν ασκηθεί ή πρόκειται να ασκηθούν κατά του κ. Μάναλη.
Καταλήγει δε σημειώνοντας πως «αποτελεί κυνισμό το γεγονός ότι η διάταξη αυτή απαλλαγής (έναντι τρίτων) ενός υψηλά αμειβόμενου κυβερνητικού αξιωματούχου για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος εισάγεται σε ένα νομοσχέδιο βαριάς φορολόγησης των πολιτών της χώρας μας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33