search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Έραψαν το στόμα τους τέσσερις μετανάστες στην Ιταλία

22.12.2013 07:42
Έραψαν το στόμα τους τέσσερις μετανάστες στην Ιταλία - Media

Τέσσερις Τυνήσιοι μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη, έραψαν το στόμα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Τέσσερις Τυνήσιοι μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη, έραψαν το στόμα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μακρά τους κράτηση και για το πώς αντιμετωπίζονται από τους ιταλικούς θεσμούς.

Οι μετανάστες είναι ηλικίας, είκοσι έως σαράντα ετών. Μόλις οι υπεύθυνοι του κέντρου αντελήφθησαν την ακραία τους πράξη, ειδοποίησαν τους εφημερεύοντες γιατρούς για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Πριν τρεις ημέρες είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του κέντρου προσωρινής κράτησης της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπου μετανάστες υποβάλλονταν σε υποχρεωτική απολύμανση, κατά της ψώρας, με μάνικες και κρύο νερό, μπροστά σε δεκάδες άλλα άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική νομοθεσία προβλέπει το αδίκημα λαθρομετανάστευσης και η προσωρινή κράτηση των μεταναστών που εισέρχονται λαθραία στην χώρα, μπορεί να συνεχισθεί μέχρι και για δεκαοκτώ μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:09