search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27
MENU CLOSE

«Λάβρος» ο Βενιζέλος για την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ

22.12.2013 12:06
«Λάβρος» ο Βενιζέλος για την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ - Media

Έντονη κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, μιλώντας για προσωπικές πολιτικές ορισμένων στελεχών.

Έντονη κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, μιλώντας για προσωπικές πολιτικές ορισμένων στελεχών.

«Ποτέ μα ποτέ από τότε που ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορέσαμε με ενιαία εικόνα και στάση να εφαρμόσουμε ούτε μία βασική πολιτική μας απόφαση που την είχαμε πάρει συλλογικά από το συνέδριο», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι σε όσους αμφισβητούν τη στρατηγική του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής επιλογής της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τη ΝΔ και επιτιθέμενος, παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια εκτσογλανισμού του δημοσίου βίου.

Αναφέρθηκε στην κεντροαριστερά και στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι οι «58» δεν συγκροτούν κόμμα, αλλά πήραν μια πρωτοβουλία για να γίνουν ο καταλύτης των εξελίξεων για την ανασυγκρότηση του χώρου της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Και πρόσθεσε ότι το κάλεσμα που είχε απευθύνει για συμμετοχή στον διάλογο ισχύει και σήμερα για όλους και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε του ρόλου του κόμματος εντός της κυβέρνησης, τονίζοντας: «Εμείς τα έχουμε κάνει όλα. Το πρωτογενές πλεόνασμα, τους πλειστηριασμούς, τα μέτρα για την ανεργία… και τα χαρίζουμε με ευκολία».
Είπε ακόμη ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, «δεν το δείχνουμε, δείχνουμε εικόνα αβεβαιότητας, διαφοροποίησης χωρίς λόγο».

Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ο διαμορφωτής της μόνης εφικτής και ασφαλούς στρατηγικής εξόδου από την κρίση» και «χαρίζουμε τα μεγάλα επιτεύγματα στη ΝΔ ή δείχνουμε να μην πιστεύουμε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση».

Σχολιάζοντας την «θεωρία της χαμένης πολιτικής αυτοτέλειας του ΠΑΣΟΚ», διερωτήθηκε: «Πότε έχασε το ΠΑΣΟΚ την πολιτική του αυτοτέλεια; Πολιτική αυτοτέλεια σημαίνει αυτοδυναμία;». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι χωρίς συνεργασίες ο τόπος δεν μπορεί να πορευτεί. «Αν δεν έχεις βάσεις στήριξης κυβερνάς πολιτικά επικίνδυνα», είπε.

Αναφερόμενος στην προσωπική του ευθύνη επισήμανε ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται για λόγους ανάγκης.

«Η προσωπική παραταξιακή μου ευθύνη συνίσταται για μένα σε μια αναμέτρηση με την ιστορία», ανέφερε.

Τόνισε ακόμη ότι σήκωσε ένα τεράστιο φορτίο ευθύνης που δεν του αναλογεί προσωπικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής.

«Το κίνητρό που είναι αποκλειστικά και βαθιά ιστορικό», υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27