search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:39
MENU CLOSE

Έρευνες «διαφθοράς» στην Rolls-Royce

23.12.2013 13:09
Έρευνες «διαφθοράς» στην Rolls-Royce - Media

Ερευνώνται ενδεχόμενες δωροδοκίες σε αγορές του εξωτερικού μεταξύ των οποίων στην Κίνα και την Ινδονησία.

 
Ο όμιλος αεροδιαστημικής και άμυνας Rolls-Royce ανακοίνωσε πως το Γραφείο κατά της Οργανωμένης Εξαπάτησης (SFO) άρχισε επίσημη έρευνα για καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί πριν από ένα χρόνο σχετικά με δωροδοκίες και διαφθορά σε αγορές του εξωτερικού.
 
Το SFO ζήτησε από τον εν λόγω όμιλο, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο, να πραγματοποιήσει έρευνα και να δώσει λεπτομέρειες για ενδεχόμενες δωροδοκίες και διαφθορά στην Κίνα, την Ινδονησία και άλλες αγορές τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Ενημερωθήκαμε από το Γραφείο Κατά της Οργανωμένης Εξαπάτησης πως άρχισε τώρα επίσημη έρευνα για τα θέματα αυτά», ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Rolls-Royce.
 
«Αυτό είναι απλώς το επόμενο βήμα στη διαδικασία», δήλωσε για την ανακοίνωση του ομίλου ο Μπεν Μπορν, αναλυτής της Liberum.
 
Το SFO εξετάζει τα ευρήματα της εσωτερικής έρευνας που διενήργησε νωρίτερα φέτος ο όμιλος Rolls-Royce.
 
Ο Τόμι Σουχάρτο, ο νεώτερος γιος του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Ινδονησίας, αρνήθηκε το Νοέμβριο κατηγορίες ότι δωροδοκήθηκε από τον όμιλο Rolls-Royce.
 
Πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι οι κατηγορίες αφορούν το «μακρινό παρελθόν».
 
Αυτό σημαίνει πως τα αδικήματα δεν εμπίπτουν στο Βρετανικό Νόμο περί Δωροδοκίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2011. Αυτός ο αυστηρότερος νόμος εισήγαγε το αδίκημα της μη παρεμπόδισης δωροδοκίας και επιβάλλει κυρώσεις για «πληρωμές διευκόλυνσης» και δυσανάλογη φιλοξενία με στόχο να «λαδωθούν» τα γρανάζια επιχειρήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:39