search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23
MENU CLOSE

Έδωσε στοιχεία και ονόματα ο Κάντας

23.12.2013 15:14
Έδωσε στοιχεία και ονόματα ο Κάντας - Media

Ο Αντώνης Κάντας, που έχει ήδη προφυλακιστεί, μίλησε κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του για μίζες εκατομμυρίων με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα

 
Ολοκλήρωσε την απολογία του ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας.
 
Ο Αντώνης Κάντας, που έχει ήδη προφυλακιστεί, μίλησε κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του για μίζες εκατομμυρίων με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και για οκτώ πρόσωπα που τον δωροδόκησαν, εμπλέκοντας εμμέσως και υψηλόβαθμα στελέχη.
 
Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει για τη δραστηριότητα συγκεκριμένων προσώπων, πρώην υπουργών, υψηλόβαθμων αξιωματικών, και επιχειρηματιών – αντιπροσώπων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κάντας παραδέχθηκε ότι η μίζα μαμούθ ανήκει στον ίδιο και είναι προϊόν δωροδοκίας από γερμανικές και άλλες εταιρείες για εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίσθηκε κατά τη θητεία του από το 1996 έως το 2002.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάντας παρέδωσε στον ανακριτή τα στοιχεία περίπου 10 offshore εταιρειών μέσω των οποίων διακινήθηκε η μίζα των 14 εκατομμυρίων δολαρίων όπως επίσης τα εξοπλιστικά για τα οποία δόθηκε, οκτώ στον αριθμό, όπως και τα ονόματα των εκπροσώπων των εταιρειών που τον δωροδόκησαν.
 
«Με πλήρη συνείδηση των συνεπειών των πράξεών μου, αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον Νόμο», φέρεται να είπε στο τέλος της απολογίας του ο κατηγορούμενος.
 
Σε δήλωσή τους οι συνήγοροί του Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας, τόνισαν: «Ο Αντώνης Κάντας έκανε την αρχή, ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι με επιστροφή χρημάτων και συμβολή στην αποκάλυψη της αλήθειας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23