search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:14
MENU CLOSE

«Πέφτουν» (υπουργικά) κεφάλια στην Τουρκία

25.12.2013 08:18
«Πέφτουν» (υπουργικά) κεφάλια στην Τουρκία - Media

Την παραίτηση τους ανακοίνωσαν σήμερα τρεις Τούρκοι υπουργοί, οι γιοι των οποίων εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας. Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

Την παραίτηση τους ανακοίνωσαν σήμερα, τρεις Τούρκοι υπουργοί, οι γιοι των οποίων κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που προκαλεί τριγμούς στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας και συνταράσσει τη χώρα. Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

Την παραίτηση και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, ο οποίος ανακοίνωσε  την παραίτησή του από το υπουργικό και το βουλευτικό αξίωμα, υποστηρίζοντας ότι «τα πολεοδομικά σχέδια, που περιλαμβάνονται στην εισαγγελική έρευνα, έγιναν με οδηγίες του πρωθυπουργού».

Η παραίτηση του Μπαϊρακτάρ ήταν πιο ηχηρή από την πρωινή παραίτηση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας, αφού εμπλέκει άμεσα τον πρωθυπουργό Ερντογάν.

«Εγκαταλείπω τη θέση του υπουργού Οικονομίας ώστε να μπορέσει να πέσει άπλετο φως σε αυτή την βρώμικη επιχείρηση εναντίον της κυβέρνησής μας», επεσήμανε ο υπ. Οικονομίας, Τσαγλαγιάν στη σύντομη ανακοίνωσή του. 

Στον γιο του Τσαγλαγιάν, Σαλίχ Καάν, όπως και σε 23 ακόμη πρόσωπα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και κατάχρηση δημόσιου χρήματος και πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι. Μεταξύ αυτών είναι και ο γιος του υπουργού Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, όπως και ο διοικητής της δημόσιας τράπεζας Halkbank Σουλεϊμάν Ασλάν. 

Ο δεύτερος υπουργός που υπέβαλε την παραίτησή του είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλερ, επίσης εξαιτίας της εμπλοκής του γιου του στο σκάνδαλο διαφθοράς, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

«Στις 17 Δεκεμβρίου είχα ζητήσει από τον πρωθυπουργό (Ερντογάν) να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου, σήμερα του υπέβαλα εγγράφως την απόφασή μου», διευκρινίζει ο Γκιουλέρ σε ανακοίνωσή του.

Προς το παρόν δεν έχει παραιτηθεί ο τέταρτος υπουργός, ο υπουργός ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς.

Εξάλλου, εκκρεμεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, αφού πέρα από τις σημερινές παραιτήσεις, υπάρχουν και τρία μέλη του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου που ανακοινώθηκε ότι θα θέσουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13