search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:37
MENU CLOSE

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στον Καθεδρικό της Κολονίας (Video)

25.12.2013 18:21
Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στον Καθεδρικό της Κολονίας (Video) - Media

Μια νεαρή κοπέλα κατά την διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό ναό της Κολονίας έβγαλε τα ρούχα της και γυμνόστηθη ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα. «Είμαι ο Θεός» είχε γράψει στο στήθος της.

Μια νεαρή κοπέλα κατά την διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό ναό της Κολονίας έβγαλε τα ρούχα της και γυμνόστηθη ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα. «Είμαι ο Θεός» είχε γράψει στο στήθος της.
 
Την ώρα της διαμαρτυρίας της κοπέλας, ο καθολικός επίσκοπος Κολονίας, ο καρδινάλιος Μάινσερ, ετοιμαζόταν να εκφωνήσει το κήρυγμα του. Το προσωπικό του καθεδρικού ναού απομάκρυνε την νεαρή κοπέλα ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στόχος της διαμαρτυρίας ήταν και ο ίδιος ο επίσκοπος καθώς έχει τη φήμη ενός από τους πιο συντηρητικούς καρδινάλιους στη Γερμανία.

 
Σύμφωνα με την τοπική Express, η νεαρή κοπέλα ονομάζεται Γιοζεφίνε Βιτ. Η ίδια ήταν ανάμεσα στις ακτιβίστριες της Femen που είχαν «επιτεθεί» στον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Αννόβερο τον περασμένο Μάιο, μπροστά στα μάτια μιας έκπληκτης Άνγκελα Μέρκελ.
 
Η Αγία Τράπεζα του Καθεδρικού της Κολονίας καθαγιάστηκε εκ νέου με μία σύντομη τελετή ύστερα από την γυμνόστηθη διαμαρτυρία, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ. Η Γιοζεφίνε Βιτ μετά από μερικές ώρες αφέθηκε ελεύθερη ενώ της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων. Η ίδια κατέθεσε μήνυση για βιαοπραγία την ώρα που την απομάκρυναν από τον Καθεδρικό της Κολονίας.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50