search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Τουρκία: Εισαγγελέας καταγγέλλει παρεμβάσεις στην έρευνα

26.12.2013 17:06
Τουρκία: Εισαγγελέας καταγγέλλει παρεμβάσεις στην έρευνα - Media

Ολοένα και βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία παρά τον σαρωτικό ανασχηματισμό του Ταγίπ Ερντογάν. Τούρκος εισαγγελέας δήλωσε ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία παρακωλύει την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει συλλήψεις.

Ολοένα και βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία παρά τον σαρωτικό ανασχηματισμό που πραγματοποιήσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Την Πέμπτη Τούρκος εισαγγελέας δήλωσε ότι του αφαιρέθηκε ο φάκελος της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει την τουρκική κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία παρακωλύει την διαδικασία, αρνούμενη να πραγματοποιήσει συλλήψεις.
 
«Διαμέσου της αστυνομίας, το δικαστικό σώμα αντιμετώπισε ανοικτές πιέσεις, και η εκτέλεση των δικαστικών εντολών παρακωλύθηκε», τόνισε ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς σε γραπτή δήλωσή του η οποία διανεμήθηκε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 
Στην αντίθετη πλευρά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, πάντως, επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα επιχείρησης διαφθοράς, αλλά σχεδίου εναντίον της κυβέρνησής του.
 
Οι Τουρκικές εφημερίδες κάνουν λόγο για δεύτερη έρευνα των εισαγγελέων, η οποία δεν παίρνει μορφή επιχείρησης και προσαγωγών λόγω της άρνησης των αστυνομικών αρχών να συνεργαστούν. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33