18/10/2019 08:47:07

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την επίσκεψη των εισηγητών του Ευρωκοινοβουλίου

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την επίσκεψη των εισηγητών του Ευρωκοινοβουλίου - Media

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευαγ. Μεϊμαράκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα των συνεισηγητών της έκθεσης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας. 

Με την επιστολή αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά οι συναντήσεις των δύο εισηγητών της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα να μη γίνουν μόνον με τους προέδρους των αρμοδίων Επιτροπών αλλά με όλα τα μέλη των επιτροπών σε πλήρη σύνθεση.

Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τους δύο εισηγητές στις 11/12/2013 κατά την επίσκεψή του στο Ευρωκοινοβούλιο στους οποίους και είχε δώσει την «Μαύρη Βίβλο των Μνημονίων»

Η επιστολή έχει ως εξής:
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για το ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Οτμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση.
 
Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.