search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:02
MENU CLOSE

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη (Video)

28.12.2013 08:07
Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη (Video) - Media

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων στην πλατεία Ταξίμ ζητώντας την παραίτηση του Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς. "Ξεκαθαρίστε το θέμα της διαφθοράς, θέλουμε σταθερή Τουρκία", λέει το Βερολίνο

Η τουρκική αστυνομία διέλυσε την Παρασκευή συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων που επιχειρούσαν να διαδηλώσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει εδώ και μία εβδομάδα.
 

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση και πλαστικές σφαίρες για να απωθήσουν τους διαδηλωτές στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του καλοκαιριού.
 

Εξάλλου, 500-600 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα φωνάζοντας συνθήματα όπως «κυβέρνηση, παραιτήσου» χωρίς όμως να αναφερθούν επεισόδια στην κινητοποίηση αυτή. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Ερντογάν εκφωνούσε ομιλία σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Ερντογάν φέρθηκε ανεύθυνα, λένε από το Ευρωκοινοβούλιο

«Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρθηκε ανεύθυνα, κατηγορώντας αυτούς που ερευνούσαν την υπόθεση για διαφθορά αντί να απαιτήσει να πέσει άπλετο φως στις σοβαρές κατηγορίες που περιλαμβάνουν και την οικογένειά του». Αυτό υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Helene Flautre, συν-προεδρεύουσα της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. «Παρατηρώ τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία με μεγάλη επαγρύπνηση, οι οποίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αξιοπιστία του πρωθυπουργού» τονίζεται στην ανακοίνωση, που σημειώνει ότι παρότι οι κατηγορίες ασφαλώς δεν είναι ευρήματα, η Δικαιοσύνη θα πρέπει τώρα να συνεχίσει τη δουλειά της με ηρεμία και σε καθεστώς ανεξαρτησίας.

Βερολίνο: Ξεκαθαρίστε το θέμα της διαφθοράς, θέλουμε σταθερή Τουρκία

Κάλεσμα στην Άγκυρα να ρίξει φως στην υπόθεση διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση απηύθυνε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του τουρκικού κράτους να ρίξει φως στις υποψίες για διαφθορά που διατυπώνονται, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε πρόσωπα», αναφέρει ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην Bild am Sontag.

Όπως είπε, αποτελεί ένα τεστ για την Άγκυρα η ικανότητά της να διαλευκάνει την υπόθεση, βασιζόμενη στο κράτος δικαίου.

«Εμείς οι Γερμανοί παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη με μεγάλη προσοχή», συμπλήρωσε ο υπουργός και χαρακτήρισε την Τουρκία πολύ σημαντικό εταίρο.

 «Σε μια περιοχή, τη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από κρίσεις και συγκρούσεις, χρειαζόμαστε μια ισχυρή Τουρκία ως πόλο σταθερότητας προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό», συνέχισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33