search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:06
MENU CLOSE

Τουρκία: Ο Ερντογάν καταγγέλλει τους δικαστές για συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις

28.12.2013 17:23
Τουρκία: Ο Ερντογάν καταγγέλλει τους δικαστές για συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις - Media

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε και πάλι σήμερα τους δικαστές από τους οποίους ξεκίνησε η αποκάλυψη ενός χωρίς προηγούμενο πολιτικοοικονομικού σκανδάλου, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται μαζί "με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις" .

 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε και πάλι σήμερα τους δικαστές από τους οποίους ξεκίνησε η αποκάλυψη ενός χωρίς προηγούμενο πολιτικοοικονομικού σκανδάλου που απειλεί την κυβέρνησή του, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται μαζί "με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις" για να "κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους".

"Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα", κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία).

"Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία", πρόσθεσε μιλώντας σ' αυτή την πολιτική συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης και πάλι μια "συμμορία στο εσωτερικό του κράτους" ότι βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν.

Ο πρωθυπουργός στοχοθετεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

"Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία", επέμεινε ο Ερντογάν, "δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται".

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αστυνομία διέλυσε την Παρασκευή το βράδυ συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων που επιχειρούσαν να διαδηλώσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33