search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:57
MENU CLOSE

Επίδειξη ισχύος από τους Τσετσένους

30.12.2013 22:00
oldphotostsets1388427459.jpg

Οι Τσετσένοι δεν έχουν ξεχάσει τη σιδηρά πυγμή με την οποία τους αντιμετώπισε το ρωσικό κράτος και φρόντισαν να υπενθυμίσουν σ’ όλο τον κόσμο την ύπαρξή τους. 

 
Οι Τσετσένοι δεν έχουν ξεχάσει τη σιδηρά πυγμή με την οποία τους αντιμετώπισε το ρωσικό κράτος και φρόντισαν να υπενθυμίσουν σ’ όλο τον κόσμο την ύπαρξή τους σκορπίζοντας τον θάνατο στο Βόλγκογκραντ, λίγο πριν από την έναρξη των «ασφαλέστερων» χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Τα ρωσικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην καρδιά του ιστορικού Στάλινγκραντ – το σημερινό Βόλγκογκραντ – ως επίδειξη ισχύος των Τσετσένων σε μία στιγμή που η ηγεσία της χώρας προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διεξαγωγή των ασφαλέστερων, όπως έχει διαμηνύσει, Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιστορία.
 
Η επίδειξη ισχύος των Τσετσένων ανταρτών ξεδιπλώθηκε μέσα σε ένα 48ωρο με δύο επιθέσεις καμικάζι, οι οποίοι ζωσμένοι με εκρηκτικά σκόρπισαν τον θάνατο πρώτα (Κυριακή) στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και την επομένη τινάζοντας στον αέρα ένα τρόλεϊ γεμάτο επιβάτες. Ο συνολικός απολογισμός, 31 νεκροί και δεκάδες σοβαρά τραυματίες, απλώνει ένα πέπλο φόβου 40 μέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, τραυματίζοντας βαρύτατα το γόητρο της ρωσικής ηγεσίας. Ήδη ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Ρόιτερς, σε αναλύσεις τους επισημαίνουν τους κινδύνους για την ασφάλεια των αγώνων που θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου.
 
Το Βόλγκογκραντ, μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων και κόμβος
για τις μεταφορές στη Νότια Ρωσία, βρίσκεται λίγο πάνω από την ταραγμένη περιφέρεια του Βορείου Καυκάσου, όπου εκτείνονται μια σειρά από μουσουλμανικές επαρχίες, ανάμεσά τους και η Τσετσενία, όπου η Ρωσία διεξήγαγε τις δύο τελευταίες δεκαετίες δύο πολέμους εναντίον των αυτονομιστών.
 
Παρά τη «ρωσική τάξη», η βία αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή.
Σύμφωνα με όσα γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ, «η απειλή είναι τώρα μεγαλύτερη επειδή τώρα οι τρομοκράτες μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί από καιρό γύρω από το Σότσι, έτσι οι τρομοκράτες θα πλήττουν τις γειτονικές πόλεις, όπως το Βόλγκογκραντ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15