search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Πρόγραμμα για 2.000 άνεργους νέους

30.12.2013 22:00
oldphotos333333333331388427886.jpg

Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λά­βουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

 
Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λά­βουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η προ­ώθηση άνεργων νέων
στην απασχό­ληση μέσω της οικονομικής ενίσχυ­σης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην καινοτομία.
 
Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέ­ους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό για κάθε νέο ελεύθερο επαγ­γελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθο­ρίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περι­οχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
 
Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ Περι­φέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιό­νια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.
 
Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις Περι­φέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι ενταγ­μένοι Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες (ΝΕΕ) θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring), όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρη­ματικότητας των Νέων του υπουργείου Εργασί­ας – Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων.
 
Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
 
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλε­κτρονικό τρόπο από τις 30 Δεκεμβρίου 2013, επίσης στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.
 
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεμα­τικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόλη­ση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυ­ξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:20