22/01/2019 08:18:27

Η Αντζελίνα Τζολί από κερί

Η Αντζελίνα Τζολί από κερί - Media

Παίρνει το λιωμένο κερί και του δίνει ανθρώπινη μορφή, τόσο πειστικά, που μόλις καθίσεις απέναντι από το ομοίωμα περιμένεις να σου… μιλήσει.
Στο μικρό χωριό Κηπιά, που βρίσκεται 25 χλμ. έξω από την Καβάλα, ο νεαρός καλλιτέχνης Θεόδωρος Κοκκινίδης έχει φτιάξει το δικό του μουσείο κέρινων ομοιωμάτων... α λα «Μαντάμ Τισό». Τελευταία του δημιουργία; Πριν από λίγο καιρό τελειοποίησε την Ατζελίνα Τζολί, ενώ σε ηλικία μόλις 16 ετών δημιούργησε το πρώτο του κέρινο ομοίωμα, τον Μάικλ Τζάκσον. Έκτοτε, ασχολήθηκε και με τη μουσική, τη ζωγραφική, τη γλυπτική. Η δημιουργία, όμως, ενός μουσείου κέρινων ομοιωμάτων με σύγχρονες προσωπικότητες αποτελούσε για τον καλλιτέχνη όνειρο και στόχο ζωής.
Το νεοσύστατο μουσείο, με τις δύο αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 150 τ.μ., άνοιξε τις πόρτες του το 2010, με περισσότερα από 15 κέρινα ομοιώματα. Ανάμεσά τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κ.ά. Ενώ από ξένες προσωπικότητες, στον χώρο φιγουράρουν ο Έλβις, η πριγκίπισσα Νταϊάνα κ.ά.
Πώς, όμως, ο Θεόδωρος Κοκκινίδης εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με τη δουλειά και την πιστότητα των έργων του; Όλα ξεκίνησαν όταν ως μαθητής Λυκείου στην Καβάλα έπεσαν στα χέρια του οι πρώτες φωτογραφίες από το παγκόσμιας φήμης μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Madame Tussauds» στο Λονδίνο.
Το επισκέφτηκε και συνάντησε τους γλύπτες του, για να δει από κοντά τον τρόπο δουλειάς τους, με αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Και από τότε δεν τον «πιάνει» κανένας. Mπορείτε και εσείς να ψηφίσετε για το επόμενο κέρινο ομοίωμα στην ιστοσελίδα του μουσείου: www.kerinaomoiomata.gr.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.