search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Όταν ερωτεύεσαι το ταξίδι…

04.01.2014 22:00
Όταν ερωτεύεσαι το ταξίδι... - Media

Ο Κώστας Καλδάρας γράφει για το βιβλίο του «Η Σκιά του Ταξιδευτή», εκδόσεις Οδός Πανός

Ο Κώστας Καλδάρας γράφει για το βιβλίο του «Η Σκιά του Ταξιδευτή», εκδόσεις Οδός Πανός

Ήταν μέσα Απριλίου όταν ξεκίνησα το ταξίδι. Ένα ταξίδι σε άγνωστους δρόμους, με άγνωστες διευθύνσεις, σαν ένα γράμμα που το στέλνεις σ’ έναν άγνωστο παραλήπτη. Εκεί μέσα γράφεις τις εμπειρίες σου, τα συναισθήματα, τα χρώματα, τις γεύσεις, μια ολόκληρη ζωή μέσα από εναλλασσόμενες στιγμές, που συνυπάρχουν με τα 10.000 χιλιόμετρα στους δρόμους της Ευρώπης και της Β. Αφρικής, τα επτά καράβια και τις δύο ηπείρους. Εκεί συναντιούνται οι πόλεις, οι άνθρωποι και τα στενά πλακόστρωτα, τα ποτάμια και τα λιμάνια, αποτυπώνοντας τη σύντομη ζωή της σκιάς ενός ταξιδευτή. Είναι ένα βιβλίο αυτογνωσίας, στο οποίο συναντάμε τον εαυτό μας γυμνό, εκτεθειμένο, απροστάτευτο κι αληθινό. Να σέβεται τις απλές ανάγκες, να ξεφορτώνεται το περιττό και παράλληλα να μη θεωρεί τίποτα αδύνατο. Να σε πάει σε μέρη όμορφα, σε τόπους μαγικούς, να σε πάει μακριά… μέσα σου.
Το ταξίδι αυτό ήταν για μένα ένα ταξίδι ζωής κι αποδείχτηκε πως ήταν κι ο ίδιος ο προορισμός. Τώρα μπορώ να πω πλέον με σιγουριά πως μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο ζωής.
Πιστεύω πως ο αναγνώστης δεν θα διαβάσει απλώς ένα βιβλίο, αλλά θα ταξιδέψει μέσα απ’ αυτό, έτσι ώστε να γίνει αυτός ο ταξιδευτής και το βιβλίο η μοναδική του αποσκευή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57