search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Η Μαρία Κάλλας επιστρέφει…

06.01.2014 22:00
Η Μαρία Κάλλας επιστρέφει... - Media

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια του Νεοχωρίου Μεσσηνίας θα βρεθείτε ανάμεσα στα γυρίσματα ενός νέου ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη Ελληνίδα, που έχει τίτλο «Η δική μας Κάλλας». 

Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια του Νεοχωρίου Μεσσηνίας θα βρεθείτε ανάμεσα στα γυρίσματα ενός νέου ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη Ελληνίδα, που έχει τίτλο «Η δική μας Κάλλας».

Τα γυρίσματά του, που ξεκίνησαν τέλη Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται από τη σουηδική τηλεόραση σε συνεργασία με τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία (σύλλογος που χορηγεί πρωτοβουλίες, κυρίως πολιτισμικές), υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπάμπη Τσόκα. Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι όχι μόνο να φωτίσει άγνωστες πτυχές της Κάλλας, αλλά να δοθεί και έμφαση στη μεσσηνιακή της καταγωγή, ώστε το πατρικό της σπίτι να γίνει μουσείο. Το ντοκιμαντέρ προγραμματίζεται να προβληθεί στην Ελλάδα στα τέλη του 2014.

Ποια είναι, όμως, η νέα και ταλαντούχα καλλιτέχνιδα που ενσαρκώνει τη μεγάλη σοπράνο; Η Μυρτώ Καμβυσίδη είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια που μεγάλωσε στην Καλαμάτα, αποφοίτησε με τους καλύτερους βαθμούς από το Μουσικό Ωδείο και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Επικοινωνία Μέσων και Πολιτισμού και να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ηθική Φιλοσοφία. Πολυτάλαντη και δουλευταρού, ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Δήμο Αβδελιώδη, Κώστα Γιαννόπουλο, Γιάνκο Ανδρεάδη και τον Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», με πρόεδρο τον Γιώργο Ηλιόπουλο. Ενώ ως τραγουδίστρια συμμετέχει ταυτόχρονα σε διάφορα μουσικά και ιδιαίτερα σχήματα.

Πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους Βαρθακούρη, Διονυσίου, Κόκοτα και Μπιθικώτση, ενώ είναι ήδη μέλος του σχήματος «Ο Πάπυρος του Fackelmann», του δασκάλου – ερευνητή Γιώργου Λυκούρα, του οποίου οι συνθέσεις βασίζονται σε αρχαιοελληνικούς στίχους. Είναι, επίσης, μέλος των Melios Balkana Mama, ενώ έχει και το δικό της σχήμα με τους Σταύρο Δερβιζιώτη και Παναγιώτη Καψαμπέλη.

Φυσικά, έχει συνεργαστεί και με άλλους κατά καιρούς, όπως τον Γιώργο Μαρινάκη από την Κωνσταντινούπολη σε δικά του τραγούδια με ελληνικό και τούρκικο στίχο. Ναι, καλά διαβάσατε. Η Μυρτώ Καμβυσίδη τραγουδάει σε όσες περισσότερες γλώσσες μπορεί: Από αρχαία ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά μέχρι τούρκικα, εβραϊκά και ρώσικα. Check her out.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50