search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Βόλγκογκραντ ο Πούτιν

01.01.2014 11:50
Απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Βόλγκογκραντ ο Πούτιν - Media

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Βόλγκογκραντ πραγματοποίησε σήμερα ο  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στην πόλη στις αρχές της εβδομάδας.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Βόλγκογκραντ πραγματοποίησε σήμερα ο  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στην πόλη στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τραυματίες των δύο επιθέσεων καθώς και με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Στις επιθέσεις αυτές, την Κυριακή και τη Δευτέρα, σκοτώθηκαν πάνω από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 70. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αν και στο παρελθόν ορισμένες ομάδες είχαν απειλήσει ότι θα επιχειρήσουν να αποδιοργανώσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.

Η Μόσχα επιρρίπτει πάντως την ευθύνη σε ισλαμιστές του Βόρειου Καυκάσου. Ρώσοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Αγώνων και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της στα μέτρα ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εναπόθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έγινε η επίθεση της Δευτέρας, με στόχο ένα τρόλεϊ, είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το «απεχθές έγκλημα» και επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να πατάξει τους υπεύθυνους. Ο Πούτιν συνομίλησε κατόπιν για αρκετή ώρα με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών.

Νωρίτερα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ρωσικό λαό, ο Πούτιν είχε υποσχεθεί την «πλήρη καταστροφή» των τρομοκρατών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:32