search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12
MENU CLOSE

Ιταλία: 350 τραυματίες από τα βαρελότα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς

02.01.2014 07:24
Ιταλία: 350 τραυματίες από τα βαρελότα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς - Media

Η έλευση του νέου έτους δεν έχει φέρει μόνο χαρά και ελπίδα στην Ιταλία αλλά και… 350 τραυματίες, από τους οποίους οι 43 είναι παιδιά!

Η έλευση του νέου έτους δεν έχει φέρει μόνο χαρά και ελπίδα στην Ιταλία αλλά και… 350 τραυματίες, από τους οποίους οι 43 είναι παιδιά! Ο λόγος; Η αλόγιστη χρήση παράνομων και επικίνδυνων βεγγαλικών, που χρησιμοποιήθηκαν για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Στο Μιλάνο ένα παιδί επτά ετών υπέστη τον ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού όταν παράνομο βαρελότο εξερράγη δίπλα του, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου ζει με την οικογένειά του.

Στην Ρώμη, οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών έλαβαν 2.161 κλήσεις σε διάστημα έξι ωρών, από τις οκτώ χθες το βράδυ μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Πάνω από εκατό ήταν οι κλήσεις στις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών της Νάπολης.

Στο Μιλάνο, στο Παλέρμο της Σικελίας και στην Νάπολη ανήλικοι τραυματίστηκαν από σφαίρες καραμπίνας και περιστρόφων που ανήκαν σε συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία αποφάσισαν να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους πυροβολώντας, παρά τα πολλά προειδοποιητικά μηνύματα των ιταλικών αρχών.

Είναι η πρώτη φορά από το 2010, πάντως, που δεν θρηνούνται νεκροί από την ακραία αυτή μορφή εορτασμών με βεγγαλικά και όπλα.

Σύμφωνα με τα πρώτα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του 2014, το μόνο παρηγορητικό αυτό στοιχείο, οφείλεται και στις συνέπειες της κρίσης διότι σε πολλές οικογένειες, η περιορισμένη οικονομική ευχέρεια, ώθησε τους Ιταλούς να ξοδέψουν όλα τα χρήματα που είχαν στην διάθεσή τους για την αγορά παραδοσιακών εδεσμάτων, αφήνοντας κατά μέρος τα βαρελότα που διατίθενται στην «μαύρη αγορά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12