search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:00
MENU CLOSE

«Σούμι» χρόνια πολλά και γρήγορα καλά!

03.01.2014 09:06
«Σούμι» χρόνια πολλά και γρήγορα καλά! - Media

Τα 45 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε τεχνητό κώμα

Τα 45 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε τεχνητό κώμα, μετά το ατύχημά του ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη Κυριακή.

Θαυμαστές από τα Club Scuderia Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία συγκεντρώνονται από το πρωί έξω από το νοσοκομείο για μία «σιωπηρή συγκέντρωση» προκειμένου να τιμήσουν τα γενέθλιά του, όπως ανακοίνωσε η Ferrari.

Η ομάδα με τα χρώματα της οποίας μεσουράνησε ο Σουμάχερ ανακοίνωσε ότι λεωφορεία μεταφέρουν τους Ιταλούς και τους Γάλλους θαυμαστές του στην Γκρενόμπλ για την εκδήλωση.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ferrari, Ρενάτο Μπισινιάνι, η εταιρεία προέτρεψε τους θαυμαστές να ντυθούν στα κόκκινα και να φέρουν μαζί τους σημαίες, ως «ένα δείγμα εγγύτητας προς τον Σουμάχερ με έναν πολύ σεβαστό τρόπο». Ξεκαθάρισε δε, ότι σε καμία περίπτωση η εκδήλωση αυτή δεν έχει σκοπό να διαφημίσει την Ferrari ή τους πελάτες της.

«Διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε ευαίσθητοι σε αυτήν την δύσκολη στιγμή», είπε.
 
Οικογένεια Σουμάχερ: «Σας ευχαριστούμε»

Νωρίτερα, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ ευχαρίστησε τους απανταχού θαυμαστές του για την μεγάλη υποστήριξη και περιέγραψε τον «Σούμι» ως μαχητή.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σουμάχερ η οικογένεια αναφέρει: «Μετά το ατύχημα του Μίκαελ στο σκι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους από όλον τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους και τις καλύτερες ευχές τους για την ανάρρωσή του. Μας δίνουν πολύ μεγάλη στήριξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μαχητής και δεν θα τα παρατήσει. Σας ευχαριστούμε».

Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα 1 παραμένει σε τεχνητό κώμα μετά το ατύχημα στο θέρετρο Μιραμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Σύμφωνα με την ατζέντη του, Σαμπίνε Κεμ, η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Μετά το ατύχημα οι διασώστες έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, όταν ακόμη είχε τις αισθήσεις του. Τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της πλησιέστερης πόλης, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Γκρενόμπλ και η διακομιδή του έγινε με ελικόπτερο.

Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση του αιματώματος και μείωση της ενδοκρανιακής πίεσης. Οι γιατροί εξήγησαν ότι το χτύπημα τού προκάλεσε ενδοκρανιακό αιμάτωμα και αλλοιώσεις σε αμφότερα τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Η πρώτη επέμβαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ήταν για να μειώσει το οίδημα και η δεύτερη, το βράδυ της Δευτέρας για να αφαιρεθεί μεγαλύτερο τμήμα του αιματώματος.

Στο τελευταίο ανακοινωθέν τους την Τρίτη οι θεράποντες γιατροί του ανέφεραν ότι έδειξε σημάδια βελτίωσης, αλλά ότι ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Παράλληλα, επεσήμαναν ότι δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της κατάστασής του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57