search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Οι εξοπλισμοί της… Κεντροαριστεράς.

03.01.2014 10:20
Με Σημίτη η συνδιάσκεψη της «Ελιάς» - Media

Η είσοδος της χώρας στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, βρίσκει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε εγρήγορση με τα αντανακλαστικά της ενεργοποιημένα κι ευαίσθητα στο λαϊκό αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης

Η είσοδος της χώρας στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, βρίσκει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε εγρήγορση με τα αντανακλαστικά της ενεργοποιημένα κι ευαίσθητα στο λαϊκό αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, αναφορικά με τα διάφορα «πάρτι» που έλαβαν χώρα την προηγούμενη δεκαπενταετία. Έτσι μετά τον Άκη και τον Σμπώκο, σειρά είχε ο διάδοχος του τελευταίου στη Γ.Γ. Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, επί Άκη, ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος μετά τη σύλληψή του, εμφανίζεται διατεθειμένος να δώσει «μεγαλύτερα ψάρια» για το μιζο-πάρτι των εξοπλισμών στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
 
Διάφοροι «κακοπροαίρετοι» και «μίζεροι» δείχνουν να πιστεύουν ότι εν όψει ευρωεκλογών και όσο είναι ανοιχτή η ζαριά για πρόωρες εθνικές εκλογές, ο Σαμαράς θα «πάρει κεφάλια» απ’όσους πιάστηκαν με το δάχτυλο στο βάζο – και μάλλον συγκαταλέγονται στη «μαρίδα» – προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία. Όμως μακριά από τον πρωθυπουργό τέτοιοι χειρισμοί. Είπαμε. Επιλαμβάνεται η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
 
Είναι άγνωστο αν ο Σαμαράς θα καταφέρει να προβάλλει ως «αρχάγγελος της (επιλεκτικής) κάθαρσης», πάντως δε φαίνεται πολύ πιθανό.
 
Υπάρχουν δε ήδη παρενέργειες, για τον πολιτικό του συνεταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και παλιές γνώριμες περσόνες της Κεντροαριστεράς. Προφανώς αναφερόμαστε στον Σημίτη.
 
Την ώρα που ο πρώτος επιχειρεί να διασωθεί μέσα από το σχήμα της Κεντροαριστεράς των «58», δια της επιδιωκόμενης «διάχυσης» του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ στην εν λόγω Κίνηση η οποία στην ούγια φέρει το όνομα του Σημίτη, επανέρχεται στην επικαιρότητα το ενοχλητικό θέμα των μιζών περί τα εξοπλιστικά. Κάτι που μπορεί να υπενθυμίσει το γενικότερο «πάρτι» της περιόδου σε μια στιγμή που η κοινωνία εξαντλημένη οικονομικά και ηθικά, ζητάει οργισμένη την απόδοση δικαιοσύνης και –τουλάχιστον- μοίρασμα των βαρών που το σύστημα δυσανάλογα έχει ρίξει στην πλάτη της.
 
«Και ο Σημίτης, κύριε»;
 
Κι εδώ μπαίνει στο κάδρο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εύλογα τηρεί επιφυλάξεις απέναντι στην υπόθεση (της οποίας η αξιοποίηση από την κυβέρνηση είναι εξόφθαλμη), θέτοντας ευθέως θέμα γενικότερων πολιτικών ευθυνών του δικομματισμού της τελευταίας δεκαπενταετίας.
 
Βουλευτές του όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης τις τελευταίες μέρες απευθύνουν το ενοχλητικό και «βλάσφημο» ερώτημα «Και ο Σημίτης, κύριε;» – εννοώντας τις ευθύνες του «χαιδεμένου» πολιτικού του συστήματος ο οποίος επιχειρεί μάλιστα να επανακάμψει ως σωτήρας!
 
Αν δίπλα στον Κάντα, βάλουμε Μαντέληδες, Τσουκάτους, κ.ο.κ. ε τότε ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει να μιλήσει, έλεγε στις αρχές της εβδομάδας ο Παπαδημούλης.
 
«Πρωθυπουργός δεν ήταν ο Κάντας – ήταν ο Σημίτης κι άλλοι πριν από αυτόν κι άλλοι μετά από αυτόν» σημείωσε χτες ο Ν. Βούτσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υπενθυμίζοντας ότι η Εξεταστική που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο ξεκινούσε από την εποχή της εισόδου στην ΟΝΕ. Και σχολιάζοντας το κάλεσμα Παπούλια γαι χτύπημα της διαφθοράς Γραμαμτέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε εμμέσω πλην σαφώς ότι αυτή και καθυστερημένα ήρθε και από έναν άνθρωπο που μετείχε στις κυβερνήσεις Σημίτη – («το να πω ότι ήρθε καθυστερημένα ή ότι κι ο ίδιος ήταν υπουργός σε αυτές τις κυβερνήσεις επί χρόνια κτλ μπορεί να φανεί μίζερο τώρα αρχές του χρόνου»).
 
«Δεν οφείλει και ο Σημίτης τουλάχιστον να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις για κείνη την περίοδο»; Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνουν τις τελευταίες μέρες από την Κουμουνδούρου η οποία δείχνει να βλέπει στην υπόθεση των εξοπλισμών μια ιδανική ευκαιρία να βγάλει οριστικά από τη μέση την εκσυγχρονιστική Κεντροαριστερά που επιχειρεί να ανασυνταχθεί και να ξεμυτίσει – όχι με ελπίδες είναι η αλήθεια.
 
Κατ΄επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναδείξει το θέμα των πολιτικών ευθυνών, το οποίο εντέχνως και ιδιοτελώς προσπερνάται (εκτός κι αν αφορά ήδη φαθρμένα πρόσωπα όπως ο Άκης) και να χρεώσει πολιτικά τα σκάνδαλα της σημιτικής περιόδου- μιας εποχής που ακόμη κάποιοι εξωραϊζουν –  στα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα ώστε πέρα από την απονομή δικαιοσύνης, να «κάψει» τυχόν σενάρια επιστροφής του ίδιου του Σημίτη, – που σημειωτέον, προηγούμενες απόπειρες εκπροσώπησής του (Λ. Παπαδήμος) στη κυβέρνηση δεν στέφθηκαν με επιτυχία….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28