26/01/2020 13:37:42

Νεκρός ανασφάλιστος καρκινοπαθής που δεν τον δέχτηκαν τα νοσοκομεία

Νεκρός ανασφάλιστος καρκινοπαθής που δεν τον δέχτηκαν τα νοσοκομεία - Media

Ένας 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής έχασε τη ζωή του καθώς σύμφωνα με το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού τα νοσοκομείο αρνήθηκαν να τον δεχτούν χωρίς να πληρώσει.
 
Σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αναφέρει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου είχε ενημερώσει το υπουργείο Υγείας για 10 ανασφάλιστα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 66χρονος, η ζωή των οποίων βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς δεν μπορούν να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
 
«Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει  άλλος ασθενής .Ας ελπίσουμε αυτοί  να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης. Η λίστα περιλαμβάνει οκτώ ( 8)  ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα (1) με ανεύρυσμα αορτής και έναν(1) με λέμφωμα non hodgkin που  έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο.
 
Τέλος καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν, να καλέσουν μαζικά στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά e-mail στις διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση για τους ανασφάλιστους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Υπουργείο Υγείας
213-2161-245
Email: minister@yyka.gov.gr
Τηλέφωνο Γραμματείας 210-5235-815 και 210-5235-819

Γενική γραμματεία κυβέρνησης
Τηλέφωνο 210-3385-402 (405 έως 7)
Email: gge@ggk.gr
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.