15/12/2018 14:51:24

Ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν στην εκδήλωση για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι (Video)

Ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν στην εκδήλωση για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι (Video) - Media

Στο Κερατσίνι βρέθηκε ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, του μετανάστη εργάτη που δολοφονήθηκε από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα, για να παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σε δήλωσή τους οι γονείς του δολοφονημένου μετανάστη αναφέρουν:

«Καμιά μάνα, κανένας πατέρας να μην ζήσει ξανά το πόνο μας όταν μάθαμε ότι το παιδί μας το μαχαίρωσαν την ώρα που πήγαινε να βγάλει ένα μεροκάματο για αν ζήσουμε. Είμαστε φτωχοί άνθρωποι και μεγάλη οικογένεια. Είναι κρίμα, χάθηκαν παιδιά σαν τον Σαχζάτ και τον Παύλο από φασίστες δολοφόνους. Γιατί;»

Τα συλλυπητήριά τους στους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν εξέφρασαν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα, που μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη 2013.

Οι γονείς του Λουκμάν βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να παραβρεθούν στη δίκη των δολοφόνων του γιου τους, η οποία ξεκίνησε στις 18 Δεκέμβρη, διεκόπη και θα συνεχιστή την ερχόμενη Τετάρτη 8 Γενάρη. 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη μέρα της δίκης. Συγκεκριμένα αναφέρει:


«Η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν συνεχίζεται στις 8 Γενάρη στο Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο όπου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί ώστε να μην επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι δράσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Αν, είχε ξεκινήσει η έρευνα για τη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ίσως να είχε αφοπλιστεί από τότε το χέρι των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.»


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.