search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:59
MENU CLOSE

Εορτασμοί για τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα

06.01.2014 11:06
Εορτασμοί για τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα - Media

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου έσπευσε να γιορτάσει τα Θεοφάνεια και τον Αγιασμό των υδάτων. Στην Τέλενδο ο Παπούλιας, στην Καλαμάτα ο Σαμαράς.

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο νησί Τέλενδος, παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος έφθασε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, από το αεροδρόμιο της Κω, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ τον υποδέχθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο αγιασμός έγινε από τον μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιο. Μετά την τελετή ο κ. Παπούλιας συνομίλησε με κατοίκους του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, μετέβη με ελικόπτερο στο νησί Ψεριμος, το οποίο είχε δοκιμαστεί αρκετά από την κακοκαιρία του περασμένου Νοέμβρη αφού είχαν σημειωθεί αρκετές ζημιές κυρίως στα έργα υποδομής

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέστη στην τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, στην Καλαμάτα.

Το Καστελόριζο επισκέφθηκαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για να παραστούν στον εορτασμό των Θεοφανείων. 

Οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, παρέστησαν στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του νησιού και τους υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της τοπικής Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ). Ακολούθως θα μεταβούν στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω, ενώ θα κατέθεσαν στεφάνι προς τιμή της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:59