search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Ο δήμαρχος πρωτοπορεί…

06.01.2014 22:00
Ο δήμαρχος πρωτοπορεί… - Media

Το γνωμικό για τη γυναίκα του Καίσαρα είναι γνωστό. Και ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που πιστεύουν σε αυτό.

Το γνωμικό για τη γυναίκα του Καίσαρα είναι γνωστό. Και ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που πιστεύουν σε αυτό.
 
Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο είναι από την πρώτη μέρα του νέου έτους ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Και ως ο πρώτος πολίτης της ωραιότερης και πιο προχωρημένης και διεθνής πόλης του κόσμου, οφείλει να δίνει το παράδειγμα.
 
Σε μια εποχή που οι ΗΠΑ έχουν μαύρο πρόεδρο και οι διαφυλετικοί γάμοι είναι πλέον αποδεκτοί (και περισσότεροι από ποτέ) ο ντε Μπλάζιο αποδεικνύει ότι τα όποια φυλετικά σύνορα πρέπει να καταργηθούν και ρίχνει γροθιά στον ρατσισμό: είναι ο πρώτος λευκός πολιτικός εκλεγμένος σε μεγάλο αξίωμα που είναι παντρεμένος με μαύρη γυναίκα.Η Σιρλέϊν Μακ Κρέϊ έπαιξε μάλιστα σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της και κατ΄ επέκταση στη νίκη του.
 
Πριν από τον ντε Μπλάζιο οι λευκοί πολιτικοί που είχαν παντρευτεί γυναίκες άλλης φυλής, ήταν ελάχιστοι. Ο γερουσιαστής Ουίλιαμ Κοέν – μετέπειτα και υπουργός αμύνης – είχε για χρόνια δεσμό με την μαύρη δημοσιογράφο Τζάνετ Λάνγκχαρτ αλλά την παντρεύτηκε αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους (αδερφός του πρώην προέδρου) είναι παντρεμένος με Λατίνα και ο γερουσιαστής ΜακΚόνελ με Ασιάτισσα. Εκεί κάπου τελειώνει η λίστα.
 
Εξίσου μικρή είναι και η αντίστροφη. Ο πρώην γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Έντουαρντ Μπρουκς και ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας είναι οι μοναδικοί εκλεγμένοι σε αξιώματα μαύροι που έχουν παντρευτεί λευκές γυναίκες. Και η ινδικής καταγωγής κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χάλεϊ με την μαύρη δήμαρχο του Σαρατόγκα Σπρινγκς Μία Λαβ, οι μοναδικές γυναίκες στην πολιτική που έχουν παντρευτεί άντρες άλλης φυλής (λευκούς).
 
Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο έδειξε στους ψηφοφόρους ότι αυτά που λέει για ισότητα τα εννοεί και πήρε ψήφους από όλες τις φυλές που κατοικούν στην ούτως ή άλλως εξαιρετικά πολυφυλετική Νέα Υόρκη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40